fredag 7. mai 2010

Test av Sony Ericsson Xperia X10 - Enda en god Android-mobiltelefon

Tu.no har testet Sony Ericssons siste mobiltelefon, Xperia X10.
Og gir den terninkast 5 og skryt. Xperia X10 er Sony Ericcson sin første telefon med Android-operativsystemet ifølge Vg.
Stadig flere mobiltelefoner kommer nå med Android-operativsystemet. Kanskje ikke så rart når du da vil få tilgang til over 50.000 applikasjoner til Android Marked. Og hver måned kommer flere tusen nye applikasjoner.

Akkurat nå er Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire (les test av den på VG), HTC Legend (les test på VG) kanskje de mest populære mobiltelefonene med Android. I tillegg finnes blant annet de billigere alternativene HTC Hero (les test hos VG) og Samsung Galaxy (les test av den på VG) med Android.

Ingen tvil om at Android-mobiler er i vinden for tiden, og flere telefoner, med stadig bedre egenskaper, kommer utover året. 2010 ser ut som året da Android klatrer brattest mot toppen av de mest populære mobiltelefon-plattformene. Og bra er det, for konkurranse er sunt.

Red Sting - Nytt spill ala Rottenetter

Jeg har tidligere spilt Rottenetter spillet. Nå ser det ut som det har dukket opp et nytt spill i samme kategori som heter Red Sting. Spillet finner du her. Jeg har ikke prøvd det enda, noen andre som har prøvd det?

onsdag 5. mai 2010

Svenske vitser – Hva er din favoritt?

Jeg elsker svenske vitser. Jeg vet ikke helt hvorfor, jeg bare synes de er veldig morsomme. Selvsagt er det litt morsomt å gjøre narr av våre naboer i øst, men det er veldig uskydlig morro synes jeg. Hva er din favoritt svenske vits? Skriv dem i kommentarfeltet!
 

Her er eksempler på noen svenske vitser.

Fakta om Japans jernbarnenett (Shinkansen) – verdens mest effektive og sikre

Jeg leser en artikkel på tu.no om Japans jernbanenett som er verdens mest effektive og sikre.
 

Her er noen fakta:
- Til daglig bruker 77 av Japans 128 millioner innbyggere jernbanen.
- I gjennomsnitt reiser de 17 km daglig.
- For Shinkansen, Japans nettverk av høyhastighetstog, er gjennomsnittsforsinkelse bare 20 sekunder.
- Topphastighet på Shinkansen er 300km/t i dag.
- Shinkansen som dekker over 2000km, frakter rundt 920.000 passasjoner per dag (2006).

Deilig minibærbar - Asus EEE 10005PE

Jeg leser en test på tu.no om ASUS Eee 1000PE, en lekker liten minibærbar fra Asus. Pc´en er på 10 tommer og har en batteritid på opptil 14 timer! Imponerende! Og vekten er 1,3 kilo. Det beste av alt er at den koster under 3000kr! Asus har gjort det igjen!

Asus har de siste årene kommet med den ene lekre pc´en etter den andre. For et år siden kom de med en annen 10 tommers minibærbar, Asus Eee PC 1008HA som bare veide 1,05 kilo! Dessverre var batteritiden på "bare" 6 timer. VG testet den og ga den terningkast 5 og masse skryt. Også denne får du nå for under 3000kr!

 Minibærbare er utrolig billige, selv om går for kvalitet. Og Asus oser av kvalitet! Jeg har selv flere venner som har Asus, og de er superfornøyde med dem. Løp og kjøp!

Antall solgte mobiltelefoner, PC´er, flatskjermer ol. i 2009

Jeg kom tilfeldigvis over en interessant artikkel over hvor mye det selges av forbrukerelektronikk i Norge (2009 tall).

Her er noen fakta for 2009:
- Antall solgte mobiltelefoner: 2,365 millioner. (Av disse var 63% 3G-telefoner, 80% hadde kamera.)
- Antall solgte flatskjermer: 601.000 stk (625.000 stk i 2008)
- Antall solgte datamaskiner: 1,3 millioner (995.000 var bærbare)
- Antall solgte rene mp3-spillere: 300.000 stk (tallet var 400.000 stk i 2008.) Skyldes trolig at stadig flere bruker mobiltelefonen som musikkspiller.
- Antall solgte digitale videospillere (DVD+Blu-ray): 353.000 stk (81.000 var Blu-ray spillere, resten var DVD.)
- Antall solgte radioer: 729.000 apparater.
- Antall solgte DAB-radioer: 66.000 stk

Imponerende tall! Har hørt at nordmenn bruker mye penger på elektronikk, og disse tallene bekrefter det!

tirsdag 4. mai 2010

Hvilken bil ønsker jeg i dag å kjøpe i 2012

Konseptet hybrid-bil høres veldig spennende ut for meg. Men problemet har vært begrenset kjørelengde på batteriet før bensinmotoren slåes på.
 

Toyota bruker mye tid på å utvikle hybrid-biler. De regner med at de har en hybrid-variant av dagens Toyota Prius i 2012 klar. Og den vil kunne kjøre opptil 20 kilometer på elmotoren før bensinmotoren slåes på. Det innebærer at de aller fleste kjøreturer bare vil trenge elmotoren.
 

For ifølge Toyota er en gjennonsnittlig pendlerdistanse i Norge på under 2 mil ifølgen en artikkel på tu.no Faktisk har tidligere tester vist at 80 prosent av bilturer er på under 25 km, og 55 prosent av bilturene er på under 10 km.
 

Dette høres ut som godt nytt for en friskere byluft i fremtiden! Håper disse hybrid-bilene også får en lavere avgift slik rene elbiler har slik at mange kjøper dem og skaper en renere byluft. Kanskje er jeg en av disse bilkjøperne. Hvis det ikke har dukket opp en enda mer spennende miljøbil innen den tid.

Alle barna vitser - Hva er din favoritt?

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg om jeg synes alle barna vitser er morsomme. Kanskje er det fordi jeg ikke har lest så mange gode alle barna vitser. Har du en god alle barna vits på lager så skriv det i kommentarfeltet under!

Her er eksempler på noen alle barna vitser.