lørdag 2. januar 2010

Buss til Hafjell med Hafjellekspressen - avganger og pris

Hvis du planlegger å dra til Hafjell en helg nå om vinteren fra Oslo eller omegn har du bare én bussavgang å forholde deg til om lørdagen.
Bussen går kl 08.00 lørdager fra bussterminalen i Oslo.
Bussen tar ca 3 timer. Retur fra Hafjell til Oslo er ca. kl 17.00.
 

Prisen er 425kr for voksne og 395kr for barn under 16 år. Da får man buss tur/retur Oslo og dagskort i heisen (Keycard). 

Det er viktig å merke seg at man må bestille på forhånd på nettet, eller sende en epost eller sms senest dagen før for å få billett. Mer om dette her.
 

Til sammenligning koster bare heiskortet for 1 dag 325kr (255kr for barn) og 2 dagers kort koster 560kr (425kr for barn) når man bestiller via nettsidene til Hafjell Alpinsenter.
 

Hvis man heller vil reise på fredag så går det buss fra Oslo Bussterminal kl 1530 som er fremme på Hafjell kl 1840 (Øyer Quality Hotell Hafjell). Denne bussen koster litt over 300kr (315kr til Lillehammer). Det gies 25% rabatt hvis to eller flere bestiller samtidig. Retur fra Hafjell til Oslosøndagen går kl 1500 og kl 1820 (fremme henholdvis kl 1810 og kl 2320). Les mer her.

Les også:
Hvis du heller vil reise til Trysil finner du her info om buss til Trysil.

En helt vanlig dag på jobben - Om Se & Hør journalisten Håvard Melnæs og arbeidsmetodene i Se & Hør

Til jul i fjor fikk jeg boken En helt vanlig dag på jobben som handler om tidligere Se & Hør journalist Håvard Melnæs og arbeidsmetodene som brukes i Se & Hør. 
Jeg syntes det var en utrolig interessant bok som gir et unikt innsyn i hvordan ting og tang håndteres i Se & Hør. Jeg må si at hvis jeg ikke var skeptisk til Se & Hør før så er jeg det iallefall nå! 

Og til mars i år kommer filmen som er basert på boken. Erlend Loe har skrevet manus til filmen, og blant skuespillerene som er med er Ingvar Helge Gimle. Han ble nødt til å slanke seg betydelig for å se mest mulig lik Sven O Høiby som han spiller i filmen. Sistnevnte hadde et nært samarbeid med Håvard Melnæs da han jobbet i Se & Hør.

Filmen tror jeg blir en av de mest diskuterte filmene i år, og jeg gleder meg stort til premieren. Og til at enda flere får vite om hvor sleip man er i Se & Hør sånn at man tenker seg om to ganger før man kjøper, og dermed støtter, deres sleipe arbeidsmetoder.

Og det skal bli interessant å hvordan Se & Hør gründer Knut Haavik og Se & Hør sjek Odd Johan Nelvik, som boken gir et meget dårlig inntrykk av, kommer ut av filmen.

En sniktikk på et klipp fra filmen kan kan man se hos TV2.

fredag 1. januar 2010

Fyllesyk tips

Våknet du opp med dundrende hodepine, småsvett og i de hele tatt meget redusert i dag på grunn av høyt alkoholinntak i går?

Da kan det være greit med noen tips mot fyllesyke for å komme gjennom dagen på best mulig måte.

Nettsiden klikk har en rekke tips mot fyllesyke. De skriver blant annet at å spise egg og bananer, og drikke vann og juice hjelper mot fyllesyke. Å gå ut en tur og få litt frisk luft, og deretter gå hjem igjen og sove litt til kan også være å anbefale. Så da vet du hva du skal gjøre.