fredag 25. desember 2009

4 reisemål som er bedre enn Hawaii om vinteren

Jeg leser en artikkel på VG om hvor fantastisk det er på Hawaii.
Sol og sommer mens vi i Norge har vinter og bitende kulde mange steder i landet.


Men selv om det er sommer og sol, og god atmosfære på Hawaii har jeg 4 reisemål jeg heller ville dratt til nå om vinteren. For det er mange reisemål som er nærmere enn de 24 timene i fly det tar å komme seg til Hawaii:

  • Rio de Janeiro, er et helt fantastisk reisemål. Det er billigere å bo der, maten er billigere og flyturen tar bare 14 timer. Og koster cirka det samme som å reise til Hawaii i januar, omtrent 7500kr. 
  • Ønsker du litt mindre strandliv, men like mye sol ispedd en vakker byopplevelse av de sjeldene, er Buenos Aires i Argentina byen for deg. Flyturen tar under 17 timer, og en flybilletter i slutten av januar koster vel 9500kr. 
  • En favoritt blant nordmenn som ønsker sol og sommer nå om vinteren er å reise til f.eks. Phuket i Thailand. Flyturen dit tar under 20 timer, og flybilletten får du for samme pris som til Hawaii.
  • Ønsker du en langt kortere flytur, og en billigere flybillett kan Dubai være noe for deg. Flyturen dit tar bare litt over 9 timer, og flybillettene får du for vel 4100kr i slutten av januar.
Så det er mange alternativer som ligger langt nærmere enn Hawaii som er minst like gode, om ikke bedre, reisemål nå om vinteren. God reise!

søndag 20. desember 2009

Mine besøkendes nettlesere - Rapport 2 - 2009

Da er det på tide med en ny rapport over hvilken nettleser leserne av denne bloggen bruker. Tallene er basert på besøkende den siste måneden:
52% Internet Explorer
- Av disse 70% Internet Explorer 7.0
- Av disse 6% Internet Explorer 6.0
29% Firefox
- Av disse bruker mer enn 97% Firefox 3.0 eller nyere
7% Safari
6% Google Chrome 
3% Opera

I forhold til min siste nettleserstatistikk fra starten av året ser man at Internet Explorer og Opera går tilbake, mens Fireforx, Safari og Google Chrome går frem.

Endelig rettferdig nettleser-konkurranse - Internet Exploprer vil tape stadig større andeler

Jeg leser på VG om at Microsoft nå endelig skal gi brukerne muligheter for å velge en annen nettleser enn sin egen nettleser, Internet Explorer, når man installerer verdens mest brukte operativsystem, Microsoft sitt Windows operativsystem.

For inntil nå har Microsoft utnyttet sin posisjson som største leveradør av operativsystem til å få en tilsvarende dominerende posisjon for hvilken nettleser man bruker. For mens man tidligere bare har hatt installert Internet Explorer på Windows fra starten av skal man nå kunne velge å installere flere nettlesere under installasjonsprosessen av operativsystemet. Og dermed er det ventet at langt flere vil ende opp med å bruke en annen nettleser enn Internet Explorer enn tidligere.

Og bra er det. For konkurranse er bra. For denne endringen kommer ikke frivillig fra Microsoft sin side, men etter et pålegg fra EU som mener Microsoft bryter EUs konkurranseregler.


Endringen vil tre i kraft fra mars 2010. Da blir det spennede å følge med på hvordan det går med Internet Explorer sin andel av nettlesermarkedet. Jeg tipper det kommer til å gå en god del ned. 

Mens Internet Explorer har hatt en andel på over 90% for noen år siden, har den falt jevnt de siste årene til kanskje under 60% i verden i dag. Kanskje vil vi se at den synker ned til under 50% om et år eller to? Jeg håper det. For hadde Internet Explorer hatt en like dominerende posisjon i dag som for noen år siden hadde de sannsynligvis fortsatt å kjøre sitt eget løp og ikke støttet web standarder slik de først gjorde skikkelig med utgivelsen av Internet Explorer 8 i 2009. Og da måtte webutviklere fortsatt skrive to forskjellige nettsiderkoder, én for Internet Explorer, og én for alle andre som følger webstandardene. For det fine med standarder er når man er enig om å følge dem. Slik at livet blir lettere for alle.