onsdag 25. november 2009

Når kan man vaksineres mot svineinfluensa i Oslo?

Tidligere har jeg vært skeptisk til om jeg skal vaksinere meg mot svineinfluensa. Men nå ønsker jeg å bli vaksinert. For å slippe å tenke på det mer. Jeg har klart å holde meg unna smitten hittil, men man kan aldri vite 
når sidemannen på bussen eller på gaten har svineinfluensa og dermed bli smittet. 

I tillegg til at det er lett å bli smittet ønsker jeg ikke å bli liggende i sengen i flere dager med svineinfluensa symptomer. Det er for mye artig som skjer til at jeg har tid til det. 

Jeg er ikke i risikogruppen, så når kan jeg få vaksinen? I Oslo ser det ut som det det kan bli i slutten av november. Siden jeg ikke har hørt noe mer tror jeg det fort kan bli desember før jeg kan vaksinere meg. Skal bli godt å bli ferdig med det.

tirsdag 24. november 2009

Gratulerer med ny nettside VG - Dette liker jeg med nettsiden

Jeg ser på VG at de har fått nye nettsider. Og førsteinntrykket er veldig bra. VG har tydeligvis tatt innover seg at deres lesere stadig har bedre oppløsning på skjermene sine. Mens de fleste nettsider for noen år siden ble tilpasset for en minimumsoppløsning på skjermen på 800x600, er det svært få som har denne oppløsningen nå. Og når nettbrukerne stadig får bedre oppløsning, kan man utvide bredden på nettsiden slik at man kan vise mer i bredden.  Og det er det VG nå har gjort. Så nå vises innhold helt ut til siden for de som har en skjermoppløsning med 1200 pikslers bredde. Det samme gjorde Nettavisen for noen måneder siden.


For stadig flere har en skjermoppløsning med minimum 1200 pikslers bredde. I min statistikk for siste måned på denne bloggen har hele 85% en mimimum skjermoppløsning på 1200 piksler i bredden.


En annen stor endring på nettsidene er at de har flyttet menyen fra venstresiden til toppen av siden. Jeg er ikke helt om jeg liker den endringen. Det ser kulere ut, men om det er mer brukervennlig er jeg ikke overbevist om. Tidligere var alle menyvalgene synlige, nå er det opptil 3 nivåer i menyen før man finner det man leter etter. Men jeg ser grunnen til at VG ønsket å endre menyen; de ønsker langt flere menyvalg enn de hadde før uten at det skal ta masse plass slik det ville gjort med den gamle løsningen.


En annen endring jeg legger merke til er at det ser ut som det er mer annonser enn før. I tillegg til at det er flere annonser for eksterne parter, virker det som det også er mer annonsering for egne tjenester. Som egentlig er uinteressant for de fleste som bare ønsker å lese nettavisen.


Men alt i alt en god oppgradering VG.

Hva synes du?