Innlegg

Viser innlegg fra november 8, 2009

Gratis bildebehandling rett i nettleseren - Last opp bilde, redigér og legg på effekter rett i nettleseren

Det fnner nå mange gratis tjenester for bildebehandling som du kan kjøre rett i nettleseren. Du slipper å laste ned noe, og alt er tilgjengenlig fra en hvilken som helst datamaskin med nettleser og internettilgang. Noen slike tjenester er: - Picture2Life - Enkelt å bruke for enkel redigering - Photoshop - Mer avansert - Pixlr - Mange muligheter for de avanserte brukerne - Picnik - Enkelt  En klar ulempe med disse bildebehandlingstjenestene er at du må laste opp bildene du vil redigere. Det slipper du med bildehandlingsprogrammer du har installert lokalt på datamaskinen. For en liste over gratis bildebehandlingsprogrammer som du laster ned på datamaskinen kan du finne en fin oversikt her og her .

Sketch2Photo - Fra skisse til bilde på null komma en

Jeg kom for en stund siden over en tjeneste som det påståes er snart klart for lansering med navnet Sketch2Photo . Tjenesten skal ifølge folkene bak tjenesten kunne sette sammen objekter fra ulike bilder den automatisk finner på nettet til et nytt bilde basert på en skisse du lager. Videoen under forklarer hvordan dette gjøres: Sketch2Photo Dette høres helt fantastisk bra ut spør du meg. Nesten for fantastisk.  Så gjenstår det å se om tjenesten blir sluppet i nær fremtid eller om det blir med drømmen.

Gratis videoredigering rett i nettleseren

Jeg kom nylig over en artikkel på tu.no om gratis videoredigeringsprogrammer som kan kjøres rett i nettleseren. Følgende netttjenester for videoredigering ble testet ut i artikkelen: Motionbox Pixorial MIXandMASH.tv JayCut Best ut kom de to sistnevnte. MIXandMASH.tv fikk gode kritikker for at de hadde en fleksibel tjeneste med massevis av muligheter for å mikse videoer, sette sammen videoer, lydklipp, bilder, legge på filtre og massevis av effekter. Ja, kort sagt videoredigering for viderekomne. JayCut fikk god kritikk for at de hadde en brukervennlig løsning og at det var raskt å komme i gang.  Deilig med alt som er superbra og i tillegg gratis :)