onsdag 29. juli 2009

Flykt nå pirater - Norges dyktigste jegere er på vei!

Jeg leser på VG at forsvaret i disse dager skal sende en fregatt, fire hurtiggående båter og en gjeng med topptrente marinejegere til kysten av Somalia for å gjøre livet surt for piratene som opererer der.

De hurtiggående båtene er splitter nye og er av typen RHIB (rigid hulled inflatable boat). Ifølge Bergens Tidende er de hurtiggående båtene mellom 9 og 11 meter lange og har en maksfart på hele 70 knop (nesten 130 km/t).

Helt siden jeg hørte om piratproblemet og om de internasjonale styrkene som skulle hjelpe til i området har jeg ment at marinejegerne med hurtiggående båter som er minst like raske som piratenes raske båter er perfekt. For piratenes største fortrinn frem til nå har vært deres hurtige båter. Men nå er ikke de hurtigst lenger. Så snart kan dere ikke lenger flykte pirater. Så flykt nå. Mens dere fremdeles kan.

Hvem ryker ut i dagens episode av Paradise Hotel Danmark 2009

Som du vet har jeg allerede sett alle episodene av Paradise Hotel Danmark 2009.
Og jeg vet derfor blant annet hvem som vinner.
I morgendagens episode er det som vanlig en deltager som forsvinner fra hotellet.
Og det er dessverre en person som har laget mye liv som ryker ut. En kjær deltager som har underholdt mye.

For å ikke si rett ut hvem som ryker ut i morgen så har navnet på deltageren 7 bokstaver. Og siste bokstav i navnet er siste bokstav i første setning i dette blogginnlegget. Så da vet du det.

tirsdag 28. juli 2009

Trillian - beste gratisalternativ til Live Messenger

VG skriver i dag en artikkel om forskjellige alternativer til å bruke Live Messenger til å chatte. Alle alternativer er reklamefrie i motsetning til Live Messenger.

Alternativene VG lister opp er Meebo, Digsby, Adium, Pidgin og Trillian.
Sistnevnte bruker jeg selv, og har brukt i mange år. Den tar veldig liten plass, er uten reklame, og støtter både MSN, Yahoo, AIM og ICQ.
Her kan se bilder av chatteklienten til Trillian. Og her kan du laste ned Trillian. Trillian Basic er gratis å laste ned mens Trillian Pro koster noen kroner. Så hvis du er lei reklame på Live Messenger så hvorfor ikke prøve Trillian?

mandag 27. juli 2009

Priser på turistattraksjoner i Spania i 2009

Jeg har nettopp ryddet og er i ferd med å kaste endel kvitteringer fra turistattraksjoner i Spania jeg var på i forbindelse med min bilferie til Spania og Portugal i år. Her er noen av kvitteringene jeg fant:

Barcelona
Inngang til Sagrada familia: 9 euro
Heisen i Sagrada familia: 2,50 euro
Taubane i Barcelona: 9 euro

Granada
Inngang til Alhambra: 12 euro

Iskaffe oppskrift med få kalorier - Så sunn at du kan drikke store mengder av det (som meg)

Jeg leser på VG om at mange av iskaffene som finnes på markedet er svært så kaloririke. Og at det er kombinasjonen av helmelk og mye sukker som gjør dem til noen kaloribomber.

Ifølge artikkelen inneholder den mest kaloririke iskaffen hos Starbucks så mye kilokalorier at det tilsvarer hele en fjerdeldel av en voksen kvinnes daglige kaloribehov.

Jeg elsker iskaffe. Og drikker det daglig. Men jeg vet at det er mye sukker og kalorier i blant annet Tine iskaffe. Derfor lager jeg nå som regel iskaffen selv. Slik at jeg får den strippet for unødvendig mye kalorier. Blant annet bruker jeg veldig lite sukker, og lettmelk. Da blir det såpass lite kalorier at jeg kan drikke mange iskaffedrikker hver dag. Og det gjør jeg. Uten å legge på meg.

Iskaffe oppskriften finner dere her: Sunn iskaffe