onsdag 22. april 2009

Paradise Hotel-Nanna ryker ut p.g.a. mobbing - Og Lene burde også dra!

I dag røk Nanna Dahlen av Paradise Hotel.
Nanna og Lene Sortevik måtte selv velge hvem av dem som måtte gå ut av hotellet etter at de har stått i front for en massiv mobbing av Margrete skriver VG.

For den mobbingen og oppførselen de sammen har hatt mot Margrete på hotellet er langt over streken. Og meget barnslig. Jeg håper de skammer seg. Og jeg synes det er rart at de andre deltagerne ikke tar sterkere avstand fra denne massemobbingen. At de ikke er tøff nok og forsvarer mobbeofferet. Det er ikke bare bare å ha 5-6 personer imot seg som går sammen om å mobbe deg. Kevin og William får kreditt for å si ifra. Forholder man seg taus og ser på at andre blir mobbet er man selv med på mobbingen.

Lene hater visst Margrete. Hvorfor? Fordi Margrete ikke liker Lene. Tenk å hate de som ikke liker deg. Og baksnakke dem på det groveste. Og hate dem fordi de ikke akkurat er som deg. Det er vel ikke det som kalles tolerant og åpensinnet person er det?

Tenk hvis alle skulle hatet alle som ikke var som dem? Og ikke tolerert at folk var annerledes enn man selv? Slik fremstår Lene Sortevik på Paradise Hotel. Og siden hun har startet og brukt mest energi på å mobbe Margrete fortjener hun å bli kastet ut av hotellet.

Jeg synes det er bra TV3 har grepet inn i denne mobbingen. Og sier klart ifra at det er uakseptabelt. For jeg ble dårlig av å se på det. Og det er er mange som har blitt. Da jeg skrev om den forferdelige oppførselen til Lene i et tidligere blogginnlegg strømmet kommentarene på. Og så godt som alle var enig i at Lenes oppførsel var uakseptabel.

Synes dere at det er bra TV3 griper inn? Hva synes dere om dem som var passive og ikke brøt inn når Margrete ble mobbet på det groveste?

Kjell Inge Røkke - Bra og ikke bra med dagens pressekonferanse

Kjell Inge Røkke har holdt pressekonferanse i Oslo om bråket i Aker den siste tiden.
Etter å ha fått med meg store deler av pressekonferansen er dette inntrykket jeg sitter igjen med:

Ikke bra:
  • Parodierte næringsminister Sylvia Brustad. (Greit nok at Brustad har gått hardt ut mot ham, men svarer man med like dårlig oppførsel er man ikke så mye bedre selv.)
  • Blande inn sin fremtidige stiftelse. Hva har det med saken å gjøre? (Han sa han opprinnelig ville opprette en stiftelse som forvaltet formuen hans og som skulle gi vekk 1 million hver dag fra han var 50 år. Og at staten
    skulle styre denne stiftelsen. Men nå var han ikke helt sikker på om han ville dette lenger.)
  • Virker bitter og sint (Hvorfor ikke bryte tausheten før, før man bygger opp raseriet til rekordhøyder?)

Bra
  • Fikk litt sympati for han
  • Virket ærlig

Jeg tror man må være bevisst på at det er Røkkes versjon av hva som har skjedd som har blitt fortalt i dag slik Øyvind Korsberg i Frp påpeker i en artikkel i VG. Om det er den absolutte sannhet, får vi forhåpentligvis vite senere.

Og hva Brustad kommer til å svare om kritikken fra Røkke blir spennende å se. Og kommer Stoltenberg til å forsvare Brustad slik en PR-rådgiver hevder han bør gjøre i en artikkel i Dagbladet? For hvis Brustad tar feil, og Stoltenberg forsvarer henne etter dagens Røkke-utspill så ligger Stoltenberg dårlig an. Og hvis han ikke forsvarer Brustad sier han på sett og vis at han ikke støtter henne.

En fyldig dekning av imitasjonen, stiftelsen og annet som ble snakket om på pressekonferansen kan man lese på VG.

Det blir spennende å følge dette videre.

Oppdatering:
Sylvia Brustad svarer på Røkkes kritikk mot henne med å rose ham for å være opptatt av å finne en løsning på striden ifølge en artikkel på VG. Og at hun vil holde en pressekonferanse kl 19.30. Så får vi se hva hun sier da.

tirsdag 21. april 2009

Video fra Geilo-togstasjon

Jeg reiste forbi Geilo-togstasjon for noen dager siden. Og tok en liten video av det.
Den finner du under:


Fremtidens TV-vaner - Hva tror du?

Etter å ha fått utrolig god respons på et blogginnlegg om Paradise Hotel så håper jeg folk kan være like aktive i å si sin mening i dette innlegget.

I dag så blir flere og flere TV-programmer lagt ut på web-tv slik at man kan se det når som helst så lenge man har tilgang til internett. NRK har utrolig mange tv-programmer man kan se når man vil, og også TV3 begynner å få mye interessante programmer tilgjengelig på sine nettsider.

Og med inntoget av PVR-bokser i de tusen hjem så kan man ta opp tv-programmet man ønsker å se og se det når man vil.

Hva tror dere om fremtidens TV-vaner, tror dere flertallet vil se programmet når de selv vil, eller når de sendes på vanlig tv slik det er i dag?

Mobbing er ikke greit - Uansett om det er i et tv-program eller ellers i samfunnet

Det varmer å se at så mange er enig med meg om Lenes oppførsel på Paradise Hotel de siste episodene.

Mobbing er en uting, og Lene har mobbet Margrete på det groveste. Slik oppførsel er helt forferdelig. Og når det hele sendes på tv så blir det hele veldig sterkt.

mandag 20. april 2009

Røkke har tatt en Repsils - Kan endelig snakke igjen

Jeg leser på Dagbladet at Kjell Inge Røkke skal møte pressen nå på onsdag på Månefisken restaurant i Oslo kl 14.00 ifølge Dagbladet.
Månefisken restaurant finner du her. Om dette er åpent for alle og enhver er uvisst. Men det er sikkert verdt og prøve å komme inn.

Jeg synes det er rart at Røkke ikke har snakket før. Han har tidligere vært mye i media og det er noe av grunnen til at han har fått et tett bånd til Arbeiderpartiet. Og derfor også hvorfor avtalen mellom Aker og staten kom i stand opprinnelig. Så pålegger han seg selv munnkurv og later som han ikke har noe med saken å gjøre. Er det bare jeg som synes det er merkelig? Eller er det fordi han har hatt en sår hals, og nå har skaffet seg Repsils halstabletter at han nå endelig kan snakke? Det får vi sikkert vite på onsdag.

Paradise Hotel-Mats er gledelig tilbake! Og Lene er ekstremt usympatisk!

Jeg har tidligere skrevet om at de som har laget mest liv på Paradise Hotel har vært Mats André Pedersen og Petter Pilgaard.

Dessverre røk Mats ut av hotellet for en stund siden. Gledelig var det derfor å se
at Mats dukket opp igjen på Paradise Hotel i dagens episode! Dette kan man lese mer om på VG.

Både Petter og Mats er to veldig sympatiske gladgutter. Dessverre er ikke
alle i tv-programmet like sympatiske.

For i de siste episodene har det virkelig gått opp for meg hva som kan gjøre en person utrolig usympatisk i et slikt type tv-program. Når man bruker enhver anledning til å prate nedlatende om andre personer. Slik Lene Sortevik har gjort om Margrete. Og når man bruker så sterke uttrykk som
Jeg tåler ikke trynet på henne og
Enten bør Margrete holder kjeft, eller så bør hun ryke på hodet ut og
Du er den du er så får du igjen for det.
Og når Lene heller sier dette ti ganger til alle andre enn Margrete føler jeg det hele blir feil. Er det noen du ikke liker, så ta det opp med vedkommende. Og ordne opp i det.

Jeg vet det er lett for å dømme personer som er med i et tv-program Men de som er med i et slikt type tv-program som eksponeres utrolig mye som deltagerne i Paradise Hotel nå gjør bør vite hva de går til når de velger å være med i tv-programmet.

Hva synes dere? Om Petter og Mats? Og Lene og Margrete?