onsdag 8. april 2009

Splitting av tv-skjermen og reklame - Meget interessant forslag

Kulturdepartementet med Trond Giske i spissen foreslår å tillate reklame over halve tv-skjermen mens et program sendes kan man lese på Dagbladet.

Forbrukerombudet er skeptisk til forslaget, og frykter at reklamen kan bli for påtrengende hvis forslaget blir vedtatt.

Reklamefinansierte tv-kanaler som TV2, TvNorge og TV3 liker selvsagt forslaget, da de da kan tjene mer penger på reklame. I dag kan kan man gå bort fra tv-skjermen straks det er en reklamepause, men det kan man ikke hvis dette forslaget blir vedtatt. Man blir på sett og vis tvunget til å se reklamen hvis man vil få med seg hele programmet. Og for mange som nå har fått seg dekodere med opptaksfunksjon, såkalte PVR-bokser, så vil man da ikke lenger kunne spole over reklamen som man kan gjøre i dag. Ihvertfall ikke hvis man vil få med seg hele programmet.

Men det kan også være positive ting med forslaget for oss tv-tittere. For eksempel blir tv-programmet ikke avbrutt så spenningen holdes oppe gjennom programmet. TV2 nevner i artikkelen for eksempel et spørreprogram der man splitter tv-skjermen og viser reklame når deltageren trenger lang tenketid. Eller når man dekker en større redningsaksjon der man kan splitte tv-skjermen og vise reklame i perioder der det skjer lite nytt.

Jeg er i utgangspunktet positiv til forslaget. Gitt at det blir begrensninger i hvor mye reklame det kan sendes på denne måten under et tv-program. For noen amerikanske tilstander ønsker jeg ikke. For da kommer jeg til å se langt mindre på tv på tradisjonell måte. Og heller se på web-tv og tv-serier som jeg kjøper. Uten slitsom reklame.

tirsdag 7. april 2009

Iris Giladi ut av Paradise Hotel - Ble dolket i ryggen av Lene og Nanna

I dag måtte Iris Giladi forlate Paradise Hotel. Dette skjedde etter en duell med Karita. De andre deltagerne skulle stemme på hvem de ønsket skulle bli på hotellet. Og alle bortsett fra Øystein stemte på Karita. Selv Nanna Dahlen som har vært bestevenninne med Iris på hotellet. Men ifølge VG synes Iris det var helt greit å forlate hotellet. For hun var blitt lei all drittslengingen på hotellet.

Hovedgrunnen til at Iris ble utstemt var at Lene Sortevik har gått rundt til de andre og slengt dritt om Iris. Slengt dritt om en hun tidligere hadde et godt forhold til på hotellet.

Ting endrer seg fort på Paradise Hotel. For én uke siden var det to par på hotellet. Rune & Ida og Øystein & Iris. Nå er både Ida og Iris ute av hotellet. Så får vi se hvem som blir de neste turtelduene på hotellet.

General Motors - Umoderne selskap på konkursens rand

Jeg leser på VG at Volkswagen spåes å gå forbi General Motors som verdens nest største bilprodusent i løpet av året. Og for bare ett år siden gikk Toyota fordi GM og ble verdens største bilprodusent.

GM går altså fra førsteplass til tredjeplass på bare ett år.For ting går i nedoverbakke for den amerikanske bilprodusenten.

For i en verden der fokus nå er lavt drifstofforbruk, miljøvennlige biler og hybridbiler så har GM ikke satset på dette i motsetning til Toyota og Volkswagen. Og dermed så går det som det går. Nå er de på konkursens rand, og er avhengig av statlige lån for å overleve.

Men president Barack Obama, som allerede har gitt GM 17 milliarder dollar i lån, er ikke fornøyd med GMs manglende evne og vilje til å omstrukturere seg og bli en mer moderne bilprodusent som produserer det kundene etterspør i dagens marked. GM har bedt om ytterliggere 21 milliarder dollar i statlig bistand.
Men om Obama gir GM dette kan de ikke fortsette slik de har gjort. For hvis ikke GM viser klart og tydelig hvordan de skal overleve i dagens marked vil GM høyst sannsynlig slåes konkurs i løpet av året.

Dagens episode av Paradise Hotel - Ryker Petter ut?

I gårsdagens episode skjedde det mye.VG har valgt å fokusere på at Iris Giladi og Øystein Wanoa koste seg i sengen, men noe mye mer spennende var at det ble valgt en keiser og en medhjelper på hotellet.

Petter Pilgaard ble valgt til keiser, og Kevin Cuzon ble valgt som hans medhjelper.
Som keiser har Petter fått i oppgave å velge ut en jente til dødskamp. Det vil si at hun Petter velger kan ryke ut. Jeg tror han kommer til å velge Karita. Og Karita skal duellere med en hun selv velger. Jeg tror det er den som er flinkest til å argumentere for at de skal få bli på hotellet som blir værende. Hvilke jenter som blir valgt gjenstår å se i dagens episode.

Men det er en liten skummel vri på det hele. Og det er at Kevin kan dolke keiseren i ryggen, og da ryker Petter ut av hotellet i stedet for én av jentene som er i duell. Kevin er i stand til det meste, er han også i stand til å dolke Petter så han ryker ut? Jeg tror han er det, og kan dolke selv den personen han liker best inne på hotellet. Får bare håpe han ikke gjør det.

Alt om tv-programmet: Paradise Hotel 2009

søndag 5. april 2009

Mancheter United har flaks (igjen) og vinner

Manchester United vant hårfint over Aston Villa i dag skriver Dagbladet.
3-2 ble sluttresultatet etter at Man Us Macheda scoret to minutter på overtid.

Og dermed beholder Manchester United førsteplassen på tabellen med Liverpool bare ett poeng bak. Hvem som står øverst på tabellen ved serieslutt er for vanskelig å spå. Men om Manchester United fortsetter å ha så mye flaks som i dagens kamp er det ikke noe verken Liverpool eller Chelsea kan gjøre for å vinne gullet. Dessverre.