lørdag 28. mars 2009

Oljefondet slutter med storgambling

Jeg har tidligere skrevet om Oljefondet som tapte hele 663 milliarder i fjor.
Og at jeg håpet de skulle ta mindre risiko i fremtiden.

Nå ser det ut som nettopp gjør det. For på Dagbladet kan jeg lese at Oljefondets sjef Yngve Slyngstad varsler kursendring.

Slyngstad som leder forvaltningen av Statens pensjonsfond utland, også kjent som Oljefondet,
sier de skal bruke mindre komplekse finanssystemer. Han ønsker ikke å føre en linje der de kan tjene litt ekstra hvert år, men samtidig øke risikoen for å gå på et stort tap. Det synes jeg er veldig bra. For man gambler ikke med våre fremtidige pensjonspenger. Så får vi akseptere at fondet ikke har samme oppgang som andre fond som tar langt større risiko har.

fredag 27. mars 2009

Microsoft tar ikke de ekte piratene

Jeg leser på VG at Microsoft har oppdatert sine antipiratsystemer så de skal fange opp flere piratutgaver av Windows XP.

Samtidig leser jeg på Dagbladet at frakteskipet Bow Asir med norsk kaptein ombord er kapret av somaliske pirater. Rederiet har nå hyret pirat-forhandlere til å redde mannskapet.

Da kan man spørre seg?
  • Er det mulig å forhandle seg ut av en pirat-situasjon med Windows XP?

  • Bruker somaliske pirater Windows Xp? Hvis ja, bruker de en pirat-versjon?

  • Kan Microsoft sitt antipiratsystem monteres på frakteskip som går utenfor kysten av Somalia?

  • Hvor mange pirater fanger de militære styrkene utenfor kysten av Somalia opp?
    Og fanger de opp flere pirater i Somalia enn antipiratsystemet til Microsoft?

Gråtkvalt Nanna ute av Paradise Hotel

I går var det Nanna Dahlen sin tur til å forlate Paradise Hotel skriver VG.
Og mange følelser ble satt i sving da det gikk opp for henne at hun måtte forlate de andre deltagerne.

For under det intensive oppholdet hvor hva som helst kan skje, blir man knyttet nært til hverandre. Og særlig Iris Giladi og Lene Sortevik ble hun nære venner med. Og det ser ut som de også har blitt gode venner i etterkant av tv-programmet også. For på Side2 leser jeg at Nanna, Iris og Lene flytter til Oslo for å bo sammen i en leilighet på Majorstuen.

torsdag 26. mars 2009

Morsomme onelinere

Jeg tenkte jeg måtte dele noen onelinere jeg synes er litt morsomme med dere:
  • Har du hørt om han som vant 400m hekk, men ikke hadde plass i hagen.

  • Hvorfor hyre inn Pia Tjelta når du kan Lise Fjelstad?

Og så et utsagn fra Homer Simpsons:
  • Hvorfor skal man ta på seg sokker? Man må jo uansett ta de av etter en uke.

Flere morsomme ting finner du her:
Morsomme gåter
Morsomme videoklipp

Torsdag kveld fra Nydalen - Dette skjer i dag 26. mars!

I går var jeg publikummer på program nummer to av underholdningsprogrammet Torsdag kveld fra Nydalen som sendes torsdager på TV2.

Det var en spent gjeng før innspillingen startet. For de er avhengig av langt bedre seertall enn de hadde i første program som hadde premiere i forrige uke. Under 300.000 seere, ifølge VG, er ikke mye å skryte av et TV2-program som går på kveldstid. Så de har presset på seg.

Og etter min mening så leverer de. Særlig vil jeg trekke frem Morten Ramm og Odd Magnus Williamson som utrolig morsomme under innspillingen.

Odd Magnus Williamson som blant annet har en kort, men morsom parodi på Kristoffer Schau, og ikke minst en utrolig bra sketsj med Jimbukti, broren til Timbuktu, som rapper om hvor vanskelig det er og lage vafler.

Morten Ramm hadde en utrolig morsom parodi på et Skavlan-lignende talkshow der han intervjuer en berømt engelsk gjest og en deltager i Paradise Hotel. Og prøver å snakke engelsk, og få gjestene til å snakke med hverandre.

Programmet kan du se kl 22.35 på TV2 i kveld. Gled dere!

Alt om tv-programmet her: Torsdag kveld fra Nydalen

Mats røk ut av Paradise Hotel - Det verste som kunne skje!

I går kom sjokkbeskjeden! Mats André Pedersen måtte forlate Paradise Hotel.

Det hele startet med at en ny gutt sjekket inn på hotellet. Alexander Aasen (20 år) fra Trondheim fikk som ny deltager velge fritt hvilken jente han ville rom med. Og da valgte han Lene. Og siden Lene delte rom med Mats måtte Mats forlater hotellet.

Dermed måtte Mats forlate hotellet i sjokktilstand ifølge VG.

Jeg må si jeg ble sjokket selv! For Mats har vært blant deltagerne på hotellet som har løftet hele programmet. Så det er trist at han måtte forlate det. Etter min mening er det Mats og Petter Pilgaard som har vært de mest underholdende deltagerne i tv-programmet, og nå er én av dem ute av programmet. Så får vi satse på at Petter blir på hotellet lenge til. For underholdningens del.

tirsdag 24. mars 2009

Rekordhøyt på blogglisten.no :)

I dag oppdaget jeg at bloggen min var så høyt som på 6. plass på blogglisten.no!
Det er suveren ny rekord!

For tre uker siden oppdaget jeg for første gang at jeg var på blogglisten, da var jeg på 84. plass. Så jeg har klatret ganske bra :)


Jeg tok selvsagt skjermbilde av plasseringen, for jeg regnet ikke med å være så høyt så lenge:


FIFA/UEFA er redd for at kjente fotballspillere tester positivt på doping

Jeg leser på VG at fotballforbundene FIFA og UEFA vil la fotballspillere slippe dopingreglene fra WADA, verdens antidopingforbund. Dette hevder de er av respekt for fotballspillernes privatliv.

Men jeg tror det er fordi de er redd for at kjente fotballspillere tester positivt på doping.
Det er bedre å la kjente profiler som bruker doping spille, enn å stenge dem ute. For fotballens del. Dette tror jeg FIFA og UEFA tenker.

For ifølge en artikkel fra Nettavisen viser en undersøkelse at så mange som 1 av 5 franske fotballspillere bruker ulovlige steroider.

Og Dagbladet har en svær artikkel fra 2008 om kjente fotballspillere som har brukt kokain de siste årene. Trolig ville langt flere tilfeller kommet frem i lyset hvis det hadde blitt testet mer.

Selvangivelsen på vei - Pass godt på postkassen i disse dager!

I disse dager sendes selvangivelsen ut til 3,7 millioner nordmenn skriver VG. Og på selvangivelsen finner man personnummer og kontonummer, informasjon som kan brukes av identitetstyver.

Det er ganske utrolig at Skatteetaten sender ut så sensitiv informasjon til så mange uten at det sendes ut rekommandert. Skatteetaten gambler med at selvangivelser ikke kommer på avveie ved å spare penger ved å sende selvangivelsen som vanlig post.

Så får en fremmed med onde hensikter tak i selvsangivelsen din, så kan du risikere å bli utsatt for identitetstyveri. Og blant annet oppleve at det blir tatt opp lån i ditt navn.

Pass derfor godt på postkassen din fremover. Hvis hvem som helst kan ta posten fra den, så vurder sterkt å skaffe en lås til den. Så du ikke blir utsatt for identitetstyveri.

Forferdelig oppførsel under Gaza-konflikten

Jeg leser på Dagbladet om menneskerettighetseksperter hos FN som har avdekket eksempler på forferdelig oppførsel under Gaza-konflikten tidligere i år.

Barn er blitt brukt som skjold, leger har blitt drept på jobb og medisinske institusjoner har blitt angrepet.

Har vi ikke spilleregler under slike konflikter som skal følges? Jeg tviler på at slik oppførsel er tillatt i disse spillereglene.

Negar Khan - Operert operert operert

Jeg synes det var utrolig morsomt når Mats, Petter og de andre gutta i Paradise Hotel for første gang fikk se Negar Khan.
Operert, operert, operert sa de samstemt.

For det ser ikke naturlig ut. Verken det ene eller det andre. Synes dem.
Nå leser jeg på VG at Negar Khan sier at hun ikke har fikset noe som helst på kroppen sin. Verken bryster, kinnbein eller de svære leppene er operert hevder hun. Det var overraskende må jeg si! Men forteller hun sannheten?


Alle mine innlegg om tv-serien kan du lese her: Paradise Hotel 2009

mandag 23. mars 2009

Paradise Hotel 2009 - Dette trener gutta

Lurer du på hva Paradise Hotel-deltagerne Petter Pilgaard, Mats André Pedersen, Øystein Wanoa eller Kevin Guzon trener?

Ifølge TV2 sine nettsider trener Petter styrke tre ganger i uken,
Øystein liker å svømme,
Mats liker å sykle og gå på ski og
Kevin trener kondisjon og styrke seks ganger.

Interessant.

En fantastisk fremtid for elbil-eiere i Oslo

Elbileiere i Oslo har en meget lys fremtid i møte. For så snart snøen har forsvunnet i Oslo står to firmaer klart til å sette opp nye ladestasjoner i Oslo.

På disse ladestasjonene kan elbileiere lade opp bilen med gratis strøm samtidig som de kan stå gratis parkert ved ladestasjonen.

Bystyret i Oslo har bestemt at det skal settes opp hele 400 ladestasjoner rundt om i Oslo de neste 4 årene. Plasseringen av de første 100 stasjonene er bestemt. Resten blir plassert etter hvordan de første 100 blir brukt.

Mer om dette kan du lese i Østkantavisa.

Paradise Hotel i dag - Negar Khan får velge gutt

I dag sjekker Negar Khan inn på Paradise Hotel 2009 på TV3.
Og da får hun velge hvem av gutta hun vil dele rom med.

Spørsmålet er om hun blir fredet til torsdagens utsteming.
Hvis hun ikke blir det tror jeg hun ryker ut. Mats og de andre gutta synes ihvertfall ikke hun så så tiltrekkende ut.

Hvem tror dere hun velger å dele rom med?


søndag 22. mars 2009

Dagens joggetur - Årets lengste!

Jeg var ute og jogget idag. Hadde ikke tenkt å jogge så langt, men følte det gikk ganske lett. Selv på snøen på Sognsvann (i Oslo) og i de mange bakkene.

Rundt Sognsvann ble jeg møtt av utrolig mange på langrennski. Og noen få som jogget. Jeg følte det var litt som at kong vinter møtte kong vår. Kanskje var denne helgen siste helg man kan stå på ski rundt Sognsvann før sommeren. Og kanskje var det en av de første helgene man kunne jogge der.

Grunnen til at turen ble ekstra lang var at jeg tok en ekstra runde rundt Sognsvann med en avstikker til Tryvann. Og da ble det litt lengre enn jeg hadde tenkt.

1 time og 53 minutter var jeg ute og jogget! Det er ny rekord i år. Godt fornøyd med det!

Brannstifter løs i Oslo - Hvem står bak

En eller flere brannstiftere går løs i Oslo. Totalt 6 branner ble påtent i Oslo i natt, 4 av dem på Grünerløkka skriver VG.

Aner jeg at dette kan være en som er sint som har gjort det? Som kanskje er sint fordi politiet og vektere har gjort det langt vanskeligere og selge hasj langs Akerselva? Og som derfor kanskje ikke har en lukrativ jobb? Som skal "hevne seg" på samfunnet ved å tenne på branner?

Det er ihvertfall en mulig teori, håper de finner brannstifteren/brannstifterne!