fredag 20. mars 2009

Betenkelig fremgangsmåte av castingbyrå i Norske Talenter

Generelt sett synes jeg folk må være klar over hva de går til når de ønsker å være med i et tv-program som for eksempel Idol, Norske Talenter, Paradise Hotel eller Ungkaren. De må tenke igjennom konsekvensene av å delta i tv-programmet.

Jeg mener de må være forberedt på å bli latterliggjort eller fremstilt dårlig.
Særlig synes jeg dette når de selv melder seg på til tv-programmet.

Litt annerledes synes jeg det blir når de blir overtalt til å være med i tv-programmet av et castingbyrå som kontakter dem. Og særlig når castingbyrået sier at de er perfekt for programmet. For på Kjendis leser jeg om mange som har blitt med i tv-programmet Norske Talenter, fordi de ble overtalt til å være med av et castingbyrå. For så å bli latterliggjort av dommerne for hele Norge. Det synes jeg er dårlig gjort av TV2.

Og det gjelder vist mange kan jeg lese. Hele én av tre deltagere i Norske Talenter er med fordi de er blitt kontaktet av et castingbyrå som ønsket å ha dem med i tv-programmet. Dette var overraskende mange. Kanskje ikke så rart at ikke så mange melder seg på selv. For hvem vil vel bli latterliggjort for hele Norge?

Anti-semittisme-begrepet misbrukt?

Jeg leser en veldig interessant artikkel på Dagbladet om en israelsk dokumentarfilmskaper som har laget en dokumentar, i Michael Moore stil, om Israel og anti-semittisme. Dokumentarfilmen vil bli vist på dokumentarfilm-festivalen Eurodok i Oslo i kveld.

Hans tese er at anti-semittisme er et begrep som i stor grad holdes i live og dyrkes av jødene selv, og som dessuten har skapt en stor industri, ifølge artikkelen.

Jeg husker under Gaza-konflikten når media intervjuet den israelske ambassadøren i Oslo, hva han brukte som argument hele tiden. Anti-semittisme. Han gjentok det hele tiden. Artikkelen på Dagbladet forklarer kanskje hvorfor.

Paradise Hotel - Ida - pengelens?

Jeg leser på VG nå at Ida Gran fra Paradise Hotel ikke vil uttale seg til VG Nett uten å få betalt for det.

Dette selv om TV3 har kontrakt med deltagerne om at de vederlagsfritt skal være tilgjengelig for pressen før, under og etter visningen av tv-programmet.

Ida Gran som jobber som nakenmodell til daglig ønsker altså penger for intervjuer som hun har kontrakt med TV3 om at skal være vederlagsfrie. Er det finanskrisen Ida Gran merker? En artikkel på side2 tyder på at finanskrisen har nådd den norske modellbransjen. Og hvis det bare er de mest sympatiske som får jobb i bransjen skjønner jeg at hun sliter med å tjene penger. For dette var ikke et veldig sympatisk trekk. Og man får som tv-seer ikke akkurat et godt inntrykk av henne i Paradise Hotel heller.

torsdag 19. mars 2009

Mann siktet for brannen i Urtegata i Oslo - Hvem er han

En mann er siktet for brannen i Urtegata i Oslo der 6 personer mister livet i desember i fjor.

Nettavisene skriver mye om mannen, uten å røpe navnet.
Han skal angivelig være 46 år og fra Kristiansand. Dagbladet har et sladdet bilde av mannen. De skriver også at han tok flere bilder av brannen, og sendte det til ulike aviser.

VG skriver at mannen de siste årene har jobbet som intervjuer i et støtte markedsanalysefirma. Ellers har han vært styreleder i sameiet der han bor, og han har tidligere jobbet i restaurantbransjen der han også var aktiv i fagforeningsarbeid.

Aftenposten intervjuet mannen like etter brannen og da uttrykte han seg blant annet med:
- Det hang folk ut av vinduet, det var helt forferdelig og
- Det er uvirkelig. Det finnes ikke ord.


Hvem han er får vi tidsnok vite. Foreløpig er han bare siktet. Og ikke dømt.

Torsdag kveld fra Nydalen - Gled deg til mange gode parodier

Jeg leser om tv-programmet Torsdag kveld fra Nydalen som vil sendes på TV2
10 torsdager fremover kl 22.30.

Programmet er en norsk variant av Saturday Night Live, og vil bestå av morsomme sketsjer og parodier.

Kjendis kan jeg lese om en morsom Jokke-parodi, og på VG leser jeg om en parodi på Guy Richies gansterfilmer med Guri Solberg og Else Kåss Furuseth som prostituerte.

Foruten Guri og Else består den faste staben av Morten Ramm, Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson.

I tillegg vil hvert av de 10 programmene ha en gjesteprogramleder. Først ut i kveld er Erik Thorsvedt.

Gleder meg til å se det!

onsdag 18. mars 2009

Liverpools fremtid er sikret - og gullet

Jeg leser på Dagbladet at Liverpools manager Rafael Benitez har undertegnet en ny kontrakt med Liverpool som gjelder helt til 2014.

Kontinuitet er nøkkelen til suksess, og med Benitez i Liverpool til og med 2014 lukter det gull lang vei. Så sorry Man U, dere må bare være fornøyd med bronse de neste årene etter Chelsea. For gullet havner i Liverpool.

Morsomt YouTube-klipp - Gamsten filmer så det holder

Sjekk dette YouTube-videoklippet som viser Morten Gamst Pedersen i aksjon på fotballbanen. Her viser han virkelig sitt skuespillertalent!Her finner du flere klipp som er verdt og se: Morsomme videoklipp

KID-nummeret på regninger

KID-nummer på regningen kan være en utfordring. Fordi de kan være så vanvittig lange. Godt over 20 tall. Da er det lett for å gjøre en feil. Slik at betalingen ikke blir registrert på deg.

Og hvis man taster feil KID-nummer ved inngåelse av en avtalegiro så vil aldri betalingen registreres på deg. Så da kan man være så uheldig som en person Dagbladet skriver om som har betalt en annens strømregning i hele 10 år! Fordi det ble skrevet feil KID-nummer ved inngåelse av en avtalegiro for 10 år siden.

Så da får man håpe at man er kunde i bedrifter som ikke har så lange KID-nummer på regningene sine. For de er ofte unødvendig lange.

Og så er det verdt å dobbeltsjekke at man har skrevet rett. For din egen skyld.


tirsdag 17. mars 2009

Paradise Hotel 2009 - Petters jobb i fare?

Jeg leser på VG nå at Petter Pilgaard, som til daglig er finansrådgiver, ikke er veldig populær på jobben for tiden. Hans overordnete i firmaet han jobber for synes ikke særlig om en medarbeider som til daglig jobber i et seriøst miljø er med i et tv-program som stort sett bare handler om fyll, sex og fanteri.

Får håpe ikke kundene til Petter ser på Paradise Hotel. Så de fremdeles har et inntrykk av ham som en seriøs kar. Så han ikke mister jobben.

Vanlige danske ord - Guide til å forstå dansker - Del 2

Da er vi på del 2 i vårt seminar for å forstå dansker.
Har du ikke fått med deg del 1, hvordan telle på dansk, så gjør det først.

I dag skal vi ta for oss noen vanlige danske ord. Det er mulig noen av dem er mer vanlig å bruke blant unge enn litt eldre.
Her er ordene (grønt er dansk, blått er norsk):

  • Grine Le
  • Rar Hyggelig/Søt
  • Måske Kanskje
  • Bagefter Etterpå
  • Forkert Feil
  • Græde Gråte
  • Træls Kjedelig
  • Bange Redd
  • Pissehårdt Dritvanskelig

Så nå forstår du sikkert dansker litt bedre.

Torsdag kveld fra Nydalen - Slik blir du publikummer gratis

På torsdag er det premiere på TV2-programmet Torsdag kveld fra Nydalen med blant annet Morten Ramm, Henrik Thodesen og Guri Solberg.
Programmet skal være en norsk variant av det amerikanske Saturday Night Live.

Og du kan være publikummer hvis du vil. Helt gratis! Innspillingen skjer på ondager i Nydalen. Mer om hvordan du blir publikummer finner du her.

Vegard Kjølstad og Odd Ivar Donjem - Nye menn inn i Paradise Hotel

I gårsdagens episode sjekket to nye gutter inn på Paradise Hotel:Vegard Kjølstad fra Drammen og Odd Ivar Donjem fra Trondheim.

VG skriver at Vegard Kjølstad er eks-kompis av en deltager, og eks-elsker med en annen deltager på Paradise Hotel.

For Vegard er eks-kompis med Rune Gammelsether, og eks-elsker med Ida Gran. Og når Ida og Rune har vært sammen i flere år, så blir dette et skittent trekantdrama.

I dag skal én av de to guttene stemmes ut av jentene på hotellet. Så får vi se hvem som blir igjen.

søndag 15. mars 2009

Martin Andresen ryker som manager i løpet av sesongen

Vålerenga tapte 3-0 mot Rosenborg i dag skriver VG.
Jeg tror Martin Andresen ryker som manager i Vålerenga i løpet av sesongen.
I fjor reddet han seg selv i siste liten ved at Vålerenga ble cupmester.
Men i år tror jeg ikke Vålerenga har tålmodighet til å vente på at Vålerenga gjør nok en dårlig sesong. Og det tror jeg det kan bli med Andresen som manager.
Så derfor tror jeg ikke han er manager i Vålerenga ved sesongslutt.
Hva tror du?

Dagens joggetur - Og etterpå ble det smoothie :)

I dag hadde jeg en utrolig delig joggetur. Sol , 7-8 grader og en fornemmelse av vår gjorde joggeturen til årets beste. Og når turen tok 1 time og 12 minutter så er den også årets lengste. Gleder meg til flere slike turer!

Under forhold så fantastiske som var i dag i Oslo skjønner jeg ikke at flere tar på seg joggeskoene og tar seg en joggetur. For på VG kan jeg lese at nordmenns daglige aktivitetsnivå ligger under det som er helsemessige forsvarlig.


Nå skal jeg prøve ut en ny
smoothievariant.
For mens jeg vanligivis
drikker jordbærsmoothie
skal jeg i dag bruke bringebær i stedet. Gleder meg til å smake den!
SkolisserJeg måtte kjøpe meg nye skolisser i går. Stiller ikke store krav til utseende, bare at de skal være svarte. Og fikk tak i noen i en skobutikk for en femtilapp.

Nå i ettertid har jeg tenkt at skolisser generelt sett er ganske dyrt i skobutikker. For hva koster egentlig en liten 1m tøybit å lage? Det kan ikke være mange kroner.

Og jeg vet at det finnes spesialiserte nettbutikker for for eksempel støvsugerposer og printerblekk.

Siden skolisser er veldig lett, er det sikkert billig porto for dette hvis det sendes med posten. Så kan ikke noen starte opp en skolissenettbutikk? Jeg kjøper der lett! For jeg regner med det kan selges endel billigere enn 50kr for et par skolisser.
Noen som melder seg?

Fyllesyk?

Fyllesyk i dag? Slapp og dårlig etter en fuktig tur på byn? Orker ikke gjøre noe som helst? Da kan jeg anbefale mine råd mot fyllesyke. Det handler om å tilføre kroppen ny energi og næring så den skal komme seg på beina igjen. Det virker, jeg lover!

Forøvrig synes en bekjent at han ikke synes de rådene jeg hadde var de beste.
Det beste rådet er å ta seg en øl dagen derpå, mente han.
Hver sin smak sier jeg.