torsdag 19. februar 2009

Mine besøkendes nettlesere - Rapport 1 - 2009

Etter at jeg skrev blogginnlegget om å bli kvitt IE6, tenkte jeg å sjekke hva de besøkende på min blogg bruker av nettleser.

Av de vel 20.000 besøkende de siste ukene som har vært innom bloggen min så er fordelingen slik:
62% Internet Explorer
- Av disse 79% Internet Explorer 7.0
- Av disse 20% Internet Explorer 6.0
26% Firefox
- Av disse 92% Firefox 3.0 eller nyere
5% Opera
5% Safari

Altså bruker vel 12% av de besøkende på bloggen min IE6.
Håper kampanjen mot IE6 hjelper og at det er færre som bruker IE6 ved neste rapport.

Har du Internet Explorer 6 - Oppgrader eller skift til Firefox, Opera eller Safari

Alle som utvikler nettsider vet at de må ta spesielle hensyn for at ting skal se fint ut i Internet Explorer 6. Man kan lage kode som fungerer bra på Internet Explorer 7, Opera og Firefox, men som ikke fungerer i Internet Explorer 6. Og fordi en god del nettbrukere fremdeles bruker IE6 må man spesialtilpasse koden slik at nettsider også fungerer for IE6-brukere.

Og fordi IE6 ble lansert så langt tilbake som i 2001, er den i dag veldig gammeldags med hensyn til hva den støtter av kule nye ting.

Denne ekstra tiden man må bruke på grunn av IE6, og at man ikke kan lage nettsidene så kule som man skulle ønske, har resultert i at noen utviklere i Finn.no
har startet en kampanje for at IE6-brukere skal oppgradere til IE7 eller bytte til Firefox, Opera eller Safari.

digi.no kan du lese mer om kampanjen.

Umiddelbart etter Finn ble følgende nettsider med på kampanjen:
Vg.no
digi.no
tu.no

Og stadig flere er med på kampanjen nå:
gjensidige.no
nextgentel.no
nettby.no

Så hvis man bruker IE6 og besøker noen av disse nettstedene vil man få opp en melding om at det anbefales at man oppgraderer nettleseren.

Spre ordet på Facebook, Twitter og gjennom andre kanaler om at folk må kvitte seg med IE6. For å spare mange webutviklere for masse ekstraarbeid. Som de heller kan bruke på å lage kulere nettsider!

onsdag 18. februar 2009

The Governator i ny testosteronfyllt actionfilm

Arnold Schwarzenegger gjør comeback kan man lese på Dagbladet!
The governator skal være med i en ny film der man også blant annet
finner Dolph Lundgren på rollelisten.

Regissøren, Sylvester Stallone, er svært hemmelighetsfull med hva handlingen i filmen er. Men med Stallone, Swarzenegger og Lundgren på laget kan man garantert vente seg en testosteronbombe av en film fyllt med eksplosjoner, kraftige våpen og harde slåsskamper. Og er vi riktige heldige vil vi få servert noen fantastiske nye replikker av Arnold himself. Gleder meg. Mens du venter kan du hygge deg med følgende morsomme videoklipp: Parodi på Arnold Schwarzenegger.

Vær litt grei med Natalie da Trine Grung!

Tring Grung er lut lei å lese mer om fjorårets ungkar Stig Kjos og kjæresten Natalie Davardi i media kan man lese på Kjendis.

Vær litt grei med Natalie da Trine! Hun er, fremdeles, ikke forberedt på all mediaoppmerksomheten hun får på grunn av sin deltagelse i Ungkaren. Sannsynligvis blir det langt mindre oppmerksomhet når årets Ungkaren starter i mars.
Vær tålmodig Natalie, og hold ut!

Men forhåpentligvis er årets deltagere i Ungkaren 2009 bedre forberedt på oppmerksomheten de vil få. For mye oppmerksomhet vil de få. Og den som Jørgen Festervoll, årets ungkar velger, vil selvsagt få aller mest oppmerksomhet.

tirsdag 17. februar 2009

Japans finansminister går av - På grunn av nesespray?

Noen ganger er det en utrolig artig kobling mellom artikkelinnhold og annonser. Som i saken om den japanske finansministeren Shoichi Nakagawa som går av. På Dagbladet kan man lese at han har vært ute i hardt vært på grunn av Japans skrantende økonomi, og nå sist fordi han virkert beruset på en pressekonferanse. Mange mener at han har satt Japan i vanry på grunn av sistnevnte episode.

Men han hevder den merkelige oppførselen på pressekonferansen skyldes at han gikk på medisiner mot forkjølelse.Hvilken medisin det er sies det ingenting om.

"Zycomb, stopper rennende nese, åpner tett nese" kan man imidertid se i annonsen rundt artikkelen. Så kanskje det er denne nesesprayen han har tatt? Skal du bruke denne nesesprayen så vær obs på at den kan ha en berusende effekt :)

mandag 16. februar 2009

Drama for Stig Kjos - Ungkaren 2008

I dag kan man lese på Kjendis at Stig Kjos, fjorårets ungkar i TV-programmet med samme navn, igjen har kranglet med sin utvalgte Natalia Davadi.

I helgen hadde de åpenbart en krangel, og Stig påstod at de lenger var sammen. Natalia derimot mente dette ikke stemte. Nå er de blitt venner igjen, og alt ser ut til å være i orden.

Men har de virkelig kranglet eller er hele krangelen konstruert? For å rette oppmerksomheten mot årets utgave av Ungkaren hvor Jørgen Festervoll må velge mellom 18 vakre kvinner? Det har TvNorge ihvertfall klart. Kanskje de har lært av Idar Vollvik? For er ikke all publisitet god publisitet?

Uansett så er premieren på Ungkaren 2009 torsdag 5. mars.

Her kan du lese mer om årets ungkar: Ungkaren 2009