lørdag 14. februar 2009

TV2 Underholdning

TV2 har gjennomgått en stor forandring på nettet de siste månedene. Med nettsider som TV2 Underholdning, TV2 Nyhetene og TV2 Sporten så ser det ut som de klarere har villet dele opp sitt nettinnhold.

Og designet på hver av disse nettsidene har blitt veldig elegang. Særlig liker jeg designet på TV2 Underholdning. Nettsiden ser veldig ren og ryddig ut med mange bilder som piffer ytterliggere opp helhetsinntrykket. Bra jobbet!

Moods-klærne sprer seg til Hollywood

I går viste Moods of Norway sin siste kolleksjon under Oslo Fashion Week kan man lese på Kjendis.

Blant kjendisene som digget Moods-kolleksjonen var Charlotte Thorstvedt og Jenny Skavlan. Men snart kan Moods få langt flere tilhengere.

For gutta bak Moods, Simen Stallnacke fra Stryn og Peder Børresen fra Oslo har mange jern i ilden for tiden. I tillegg til at de nettopp har gitt ut en ny kolleksjon holder de på å etablere seg i USA med base i Los Angeles. Så kanskje vil man se P Diddy, Jay-Z og Brad Pitt om et års tid i klær fra Moods. Det hadde vært artig! Og vel fortjent for Moods-gutta! Jeg unner Moods like stor suksess i USA som Voss vann har hatt.

Paradise Hotel 2009 - Dette er deltagerne

Nå er det avslørt hvem deltagerne i den norske versjonen av TV-programmet Paradise Hotel på TV3 er. Tv-programmet som har vært en stor suksess i blant annet Danmark, er snart klar i en norsk versjon. Og nå er det klart hvem som skal være med i TV-programmet.

Deltagerne er:
 • Ida Gran (21), glamourmodell, Råholt
 • Yvonne Mariell Harjo Salamonsen (21), Tana
 • Lene Sortevik (22), flyvertinne, Tromsø
 • Nanna Dahlen (22), danser, Tønsberg
 • Iris Giladi (23), bartender, Molde
 • Noor Kamil (23), glamourmodell, Oslo

 • Mats André Pedersen (22), bartender, Oslo
 • Øystein Wanoa (22), modell, Hamar
 • Rune Gammelsether (25), selger, Mjøndalen
 • Kevin Guzon (27), servitør, Sandefjord
 • Petter Pilgaard (29), investeringsrådgiver, Stabekk

Kjendis kan man se bilde av alle deltagerne.


Her kan du lese flere blogginnlegg om TV-programmet: Paradise Hotel 2009

torsdag 12. februar 2009

Vil virkelig kvinner som bærer hijab bli politi

Knut Storberget ønsker å øke rekrutteringen til politiet og har derfor lurt på om det burde være tillatt å bruke hijab til politiuniformen. Først ønsket han dette, men så har han skiftet mening og ønsker en diskuisjon om dette. Og det har vært mange argumenter for og imot dette de siste dagene.

Men så leste jeg en veldig interessant artikkel på Dagbladet om en av de første kvinnene med pakistansk bakgrunn som ble politi i Norge. Hun stiller spørsmål ved om kvinner som velger å bruke hijab kan fungere i en jobb i politiet. For blant kvinner som bære hijab er det en utbredt praksis at man ikke kan være fysisk borti en mann. Og da kan man for eksempel ikke arrestere en mann, eller håndhilse på en mann. Så hva skal man da gjøre? Be en kollega om å gjøre jobben mens man selv bare står der?

Det at det er utbredt at man ikke kan være borti en mann, og derfor for eksempel ikke vil håndhilse på en mann, hvis man bærer hijab fant jeg igjen i en artikkel i Nettavisen. Og her kan man lese en artikkel om tre muslimske programledere i et svensk TV-program som ikke ville håndhilse på en gjest på grunn av deres religion.


Det virker som det er mer enn hijab som skal til for at mange muslimske kvinner kan bli politi. Så da kan kanskje diskusjonen om hijab til politiuniformen avblåses og Knut Storberget få seg en pause?

Norge tilbake i toppen

Norge vant fortjent 1-0 mot Tyskland i fotball i går. Dette var første kamp med Drillo tilbake som sjef. Folk hadde forventet seg kjedelig fotball og lange baller, men ble servert lekre pasninger langs bakken, hurtige kontringer og i det hele tatt langt mer underholdende fotball enn det som har blitt spilt med Åge Hareide som sjef.

Og det var ikke et hvilket som helst lag Norge vant mot. Tyskland er rangert som nr 2 i verden. Og Norge som nr, vel, sikkert ikke topp 100. Så dette var veldig bra. Dette har internasjonal presse også fått med seg. Dagbladet skriver om ulike kommentarer fra utenlandsk presse. Blant annet at det er første gang Norge slår Tyskland på 73 år.

Det blir utrolig spennende og følge dette videre. Nå er troen på Norge i et sluttspill betydelig høyere enn den har vært på lengre! Go Drillos go!


Dette er bare helt herlig. Tror jeg må ta meg en smoothie nå!

onsdag 11. februar 2009

Banken har ikke rådgivere bare selgere

Så er det bevist. Bankene har ikke rådgivere, bare selgere.
Det viser en omfattende undersøkelse utført av de norske forbrukermyndighetene kan man lese på Dagbladet.

Undersøkelsen gikk ut på å finne ut om bankene anbefaler ulike produkter til ulike grupper, eller om de bare anbefaler det banken tjener mest på. Og konklusjonen er at mange av bankene ikke anbefaler et produkt avhengig av den enkelte persons status, men tilbyr det samme til rike som folk uten så mye ekstra. Altså er de mer opptatt av å selge produktene sine enn å rådgive det produktet som passer best til hver enkelt kunde.

Dårligst ut i undersøkelsen kommer Sparebank 1, Acta, DnB NOR og Nordea.

Denne undersøkelsen beviser bare det man har fått inntrykk av de senere årene; bankene er blitt grådigere og grådigere, og er mest opptatt av å selge og tjene mest mulig og ikke rådgive sine kunder.

Det tar mange år å bygge opp tilliten til kundene, men kort tid å bryte den ned. Nå må bankene gå i seg selv og begynne å bygge tillit igjen.

mandag 9. februar 2009

Ungkaren 2009 - Her er damene Jørgen Festervoll møter

Jørgen Festervoll, årets ungkar i TV-progammet Ungkaren på TvNorge står i år foran sammen dilemma som fjorårets ungkar, Stig Kjos gjorde: Skal han velge eldre og modent eller ungt og umodent. For det er ingen tvil om at det er et stort sprang mellom den eldste blant damene, 43 år, og den yngste på 20 år. Jørgen Festervoll, som selv er 30 år får virkelig noe å tygge på. Stig Kjos, som også er i 30-årene, falt tilslutt på en dame i 20-årene. Så får vi se hva årets ungkar velger.

Her er damene ungkaren skal velge blant:
Heidi Lystad, 43 år
Britt Hansen, 42 år
Charlotte torgersen, 40 år
Maria Beathe Hitsøy, 40 år
Mette Myrvang, 40 år
Mona Lande, 40 år
Silje Haukner, 39 år
Elin synnøve Bråthen, 39 år
Anna Westerman, 35 år

Kari Fosse, 23 år
Lena Gundersen, 22 år
Natalie Berge, 22 år
Linn Holth, 21 år
Katinka Hellan, 21 år
Pia Håkegård, 20 år
Linn-Eva Sørlie, 20 år
Charlotte Skagen, 20 år
Ida Sofie Maugsten, 20 år

Bilder av ungkarskvinnene som møter Jørgen Festervoll kan du se her.

Her kan du lese mer om ungkaren: Ungkaren 2009 - Fakta om ungkaren
Her finner du alle mine blogginnlegg om ungkaren: Ungkaren 2009

Iskaffe oppskrift - Enkel og sunn

Iskaffe er ikke noe som bare hører sommeren til. Iskaffe kan nytes hele året!
Her er en enkel og sunn iskaffe oppskrift:
 • 1 teskje sukker
 • En halv kopp vanlig koke- eller filterkaffe
 • 2/3 isbiter
 • Fyll opp resten av kaffekoppen med lettmelk
Slik går du frem:
Ta sukker i kaffekoppen. Tilsett kaffe til koppen er halvfull. Legg i isbiter og rør om til de har smeltet. Fyll opp koppen med melk.

Denne oppskriften er noe av den sunneste iskaffen du kan drikke.

Ønsker du en søtere, sterkere og mindre sunn variant så bruk:
 • 2/3 teskjeer sukker
 • Bruk ekspresso kaffe i stedet for vanlig filterkaffe
 • Helmelk i stedet for lettmelk
 • 2 spiseskjeer sjokoladesaus

søndag 8. februar 2009

Gratulerer Guri! - Du har mange ild i jernen!

Guri Solberg røpet på sin egen blogg på lørdag at hun er gravid for første gang. Og at hun har termin i juli. Dette kan man lese på Kjendis i dag.

Gratulerer Guri!

Guri har mange ild i jernen for tiden. I mars er det premiere i to tv-programmer på TV2 som hun er med med. I "Det store korslaget" er hun programleder og i "Torsdag kveld fra Nydalen" er én av de som skal være med. "Torsdag kveld fra Nydalen" skal være et humorprogram hvor også Morten Ramm (fra Tv2/Tv2 Zebra), Else Kåss Furuseth (fra Nrk Petre), Henrik Thodesen (fra Nrk Petre) og Odd Magnus Williamson skal være med. Programmet vil ligne litt på "Saturday Night Live", med sketsjer på ukesaktuelle hendelser. Gleder meg!

Den nye bankpakken - vil den virke

Regjeringen legger frem en ny kredittpakke. Målet med den er å bedre utlånsrammene til bedrifter og privatpersoner. For problemet i dag er at det er vanskelig å skaffe seg penger.

Det skal opprettes 2 nye fond på tilsammen 100 milliarder kroner. Det refereres at lignende tiltak har hatt god effekt i andre land.

Men er det bare å pøse ut oljepenger for å demme opp for finanskrisen? Er det sånn at jo mer man bruker jo mer demmer man opp for krisen? Jeg tror ikke det, jeg tror det er vel så viktig hvordan pengene brukes. Og hvordan de skal brukes synes jeg regjeringen er for uklare på.

Noen morsomme gåter

Hørt i butikken:
- Vil du ha en pose til deo´en?
- Nei takk, jeg tar den bare under armen jeg.

Vet du hvorfor de ikke har toalett på Tv3?
- Fordi de sender all dritten rett på TV.

Hva gjør en singel brannmann om kvelden?
- Han tenker på gamle flammer.

Vet du hvordan man redder en svenske fra å drukne?
- Nei.
- Bra.

Og her er noen morsomme vitser.