Innlegg

Viser innlegg fra januar 18, 2009

Hestkuk-hilsen

Jeg hørt nylig på radio der en innringer svarte på noen spørsmål. Til slutt røk han ut at konkurransen og spurte da - Kan æ send en helsing? Programlederen spør hvem han vil hilse til og da sier han - Kan æ hels til alle hestkuker i Knas (et firma). Ja, ingen tvil om at mange nordlendinger liker ordet hestkuk.

Tijuana tilstander snart i Oslo

Jeg leser om en mann fra Tijuana-området i Mexico som har innrømmet å ha "løst opp" 300 døde i syrebad slik at likene forsvant. For dette fikk han 660 dollar måneden. Jeg mener jeg tidligere har lest at mexikansk mafia har etablert seg i flere europeiske byer, kanskje også i Oslo. Så hvis man ikke finner et lik i et undergrunnsdrap i Oslo så sjekk kanskje om det kan være mexikanerne som har vært på ferde?

Urørtfinalen 2009 - Pony The Pirate vant

Pony the Pirate vant i kveld urørtfinalen 2009 med låten " Walk the Shame ". Det gikk ikke helt som jeg hadde tippet på forhånd når jeg skrev Urørt 2009 - Hvem vinner . Men det var veldig nært! Jeg tippet de 3 øverst av de 10 plassene. Men i feil rekkefølge. De jeg tippet som nr 3 kom vant, og John Olav Nilsen & gjengen med " diamanter & kirsebær " som jeg trodde skulle vinne kom som nr 3. Nr 2 Fjorden Baby! tippet jeg rett :) Vinneren av urørtfinalen var nok den mest ferdige av låtene i finalen, og nok det bandet som er nærmest å kalles musikere. Det var mye undergrunn i mange av de andre låtene. Men både Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & gjengen har et mer unikt, uslipt og herlig lydbilde enn vinneren som er mer mainstream. Her kan du høre vinnerlåten "Walk the shame": Og her er den sangen jeg mener var best (fant dessverre bare én video med sangen, og der har dårlig kvalitet): Her kan du lese VGs dekning av finalen.

Urørtfinalen 2009 - Hvem vinner

Om få minutter starter urørtfinalen 2009 på Samfundet i Trondheim. Siden jeg har hørt gjennom alle låtene som er i finalen i NRK Urørt 2009 tenkte jeg å si hvem jeg synes har den beste låten. Og som jeg tror vinner . Min topp 3 rangering av låtene er: Nr 1: John Olav Nilsen & gjengen med låten " diamanter & kirsebær" Nr 2 : Fjorden Baby! med låten "Karoline" Nr 3: Pony The Pirate med låten " Walk the Shame "

NRK Urørt 2009

I kveld er det urørtfinalen i NRK Urørt på Samfundet i Trondheim. NRK Urørt har som mål å finne og kåre det/den neste store musikktalentet/gruppen i Norge. Det er 10 finalister. Det er: Jonas Nielsen (Pop fra Bergen) med låten "TT" Vinter in Hollywood (Elektro/house fra Holmestrand) med låten " Virus" John Olav Nilsen & Gjengen (Gatepop fra Loddefjord) med låten " Diamanter & kirsebær " Manheads (Hardrock/Stoner fra Os) med låten " Demonizer " Children And Corpse Playing In the Streets (Indie/Lo-fi/pop fra Fræna/Molde) med låten " France " Fjorden Baby! (Nyveiv/poppunk fra Loddefjord) med låten " Karoline " Captein Credible (Elektronika fra Trøndelag) med låten " Golden spaceship vs zombie aliens " Pony The Pirate (Indie/Pop fra Oslo) med låten " Walk the Shame " Lars (Hip hop/RnB/Pop fra Bergen) med låten " Samme nummer som i 99 " The Magaphonic Thrift (Støyrock fra Bergen)

Feil på feil for Microsoft fører til kutt

Jeg leser idag at Microsoft umiddelbart skal kutte 1400 stillinger, og det neste halvannet året skal 5000 stillinger fjernes. Grunnen til kuttene er på grunn av finanskrisen og dalende inntekter hevdes det. Jeg tror noe av grunnen til dalende inntekter er at Microsoft har gjort en rekke store feil de siste årene. Les gjerne blogginnlegget dette gjør Microsoft feil . Et lyspunkt for Microsoft er imidlertid neste versjon av Microsoft Office som har fått navnet Microsoft Office 14. Les også mitt blogginnlegg om hva som er nytt med Microsoft Office 14 .

Skal vi danse 2009 - Hvem jeg vil ha med

TV2 vurderer en ny sesong med Skal vi danse . De har startet arbeidet med å vurdere og spørre kjendiser de ønsker de å ha med. Jeg tror/håper de spør følgende personer: Arne Scheie - appellerer til de sportsinteresserte seerne, men har han tid? Bjørn Sunqvist - appellerer til de litt eldre og nordlendinger, har han tid? Åge Hardeide - Lite å gjøre for tiden så han sier sikkert ja Eli Hagen - Tror hun elsker å danse (har jeg ikke sett henne danse med Carl I flere ganger?). Og tid har hun vel. Mini Jacobsen - Hadde vært morromannen i serien, særlig hvis han fikk danse med en dame på over 1,80.

Råd til alle single kvinner

Jeg leser et intervju med fjorårets vinner av Ungkaren Natalia Davadi som gir råd til årets deltagere av tv-serien Ungkaren om å ikke "være så frempå" i starten. Det er utrolig artig at det er noen som er så utrolig frempå i starten av serien, og blir forelsket etter å ha snakket med ungkaren i bare noen minutter. Tv-serien hadde nesten vært kjedelig hvis ikke det var noen som oppførte seg slik. Men de ryker alltid ut tidlig av programmet. Ingen menn vil ha en dame som forelsker seg i deg etter 5 minutter. Gleder meg til serien starter :) Hvis du ønsker å vite mer om ungkaren 2009 kan du lese dette blogginnlegget jeg har skrevet tidligere: Ungkaren 2009 - Fakta om ungkaren

Hvordan tjene raske penger enkelt

Jeg leser om Kiwi-Bob som nylig tjente 15.000kr på fire dager på gamle varer i Kiwi-butikker. Generelt gjelder at hvis man finner varer som er utgått på dato, får man varen gratis på Kiwi. Men Kiwi har ikke lov å gi bort rusbrus, øl eller røyk som er utgått på dato. Derfor får man verdien av dette i kontanter. Og det er dette Kiwi-tjener penger på. Så hvis du kjeder deg en dag kan du jo bare dra fra Kiwi-butikk til Kiwi-butikk og sjekke om øl eller rusbrus har gått ut på dato. Lykke til! Ps! Hvis du vil tjene penger på blogging så les blogginnlegget mitt hvordan tjene penger på en blogg .

Herlig demonstrasjon

Jeg leser på VG og Dagbladet om at det demonstreres på Island. At folk er rasende på statsministeren og krever at han går av. "...De kastet snø og egg..." kan jeg lese om hva demonstrantene gjorde. Herlig med snåballkasting ! Langt bedre enn steinkasting som det var i Oslo!

Lære og spille gitar - del 2

Jeg har altså planer om å prøve å lære å spille noen man kan gjenkjenne på gitaren min. Til det har jeg valgt Let it be med Beatles. I del 1 i hvordan lære og spille gitar så jeg hvordan en god gitarist spiller Let it be. Men jeg ble litt usikker på hvordan man gjør F-grepet. Og da kom jeg over denne greie nettsiden som viser deg alle grep. Så nå vet jeg hvordan man tar F-grepet. Utrolig vanskelig grep!

Lære og spille gitar - del 1

Jeg har lyst og lære å spille gitar. Jeg har hatt en gitar en stund, og har kunnet noen få grep. Men har spilt veldig dårlig. Så jeg har børstet støvet av gitaren, og har bestemt meg for at jeg vil prøve å lære å spille sangen Let it be av Beatles. Da kom jeg over denne gode videoen på YouTube som forklarer hvilke grep man bruker, hvordan man slår strengene og alt det andre man trenger å vite så det blir bra.

Espaboller - hva blir rekorden for 2009

Shell-stasjonen på Espa i Stange kommune satser stort på bollesalg. Det hele startet i 2001, da de måtte gjøre en omstilling for å ikke bli lagt ned. Løsningen ble bollesalg. Siden den gang har bollesalget steget kraftig fra 34.000 i 2001 til 1,1 millioner i 2008. Målet i 2009 er 1,2 millioner solgte boller. Det blir 3287 boller hver dag. 137 boller hver time. Eller 2,5 boller hvert minutt, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Hittil i år (per 21/1 kl 18.20) har de solgt 41820 boller ifølge hjemmesiden deres. Det vil si at de ligger litt bak skjema (3287 x 21 dager = 69027). Men de har vanligvis langt større bollesalg i vinterferien og påskeferien, så da tar de kanskje igjen det tapte. Så hvis du kjører E6 på vei til Trysil kjører du kanskje forbi bensinstasjonen som kaller seg Bolleland . Ta deg isåfall en smakebit, bollene er kjempegode! Hvis du vil lese mer om bakgrunnen for at de måtte satse på storsalg av boller kan du lese her .

Ungkaren 2009 - Jørgen Festervoll og ikke Festervold

Jeg har tidligere skrevet fakta om ungkaren 2009 , tv-programmet på TvNorge hvor årets ungkar er Jørgen Festervoll . Men jeg skrev da etternavnet til ungkaren feil, jeg skrev Festervold og ikke Festervoll. Da jeg skrev det innlegget virket det som om ulike medier brukte ulike navn, noen brukte Festervold, og noen brukte Festervoll. Men det ser nå ut som de har rettet navnet til Festervoll. Her er hva du får opp hvis du søker på Jørgen Festervoll på Google. Og her er hva du får opp hvis du søker på Jørgen Festervold på Google.

Dette er nytt med Microsoft Office 14

Microsoft jobber for tiden med en ny versjon av Microsoft Office, kalt Microsoft Office 14 . Noen skjermbilder kan du se her . Hva er så nytt med Microsoft Office 14? De er mye hemmelighold rundt programmet, men ifølge blant annet denne siden kan man lese om noe av det nye som kommer. Sentralt står at alt man gjør knyttes nærmere til nettet. Filer kan lagres på nettet, og ved hjelp av en nettleser kan flere skrive på samme dokument: Flere brukere kan jobbe med dokumenter i Word, Excel, Powerpoint samtidig og i sanntid ved hjelp av nettleseren. Filer kan lagres enten lokalt eller på nettet, og de blir synkronisert automatisk.

Stor tro på Skaperen-idé!

Jeg leser om Skaperen auditionen som var litt uheldig for trebarnsfaren Arvid Johannesen. For under fremføringen av ideen mistet han mikronsenderen ned i buksen! Så han fikk ikke fremført ideen sin så godt virket det som. Men ideen hans; en avfallspresse for vanlige søppelspann med hjul virker ut som en god idé! For disse søppelspannene blir jo for mange bare tømt én gang i uken, og det er bare plass til 4-5 poser i dem. Det er ikke mye for 1 ukes søppel. Så en avfallspresse som gjør at det er plass til mer søppel i søppelspannet virker som en god idé! Skal bli spennende å følge Skaperen videre! Her en hjemmesiden til avfallspressen. en avfallspresse for vanlige husholdninger.

Stor tro på finaleplass i håndball-VM

Norges håndballherrer spiller så godt som de aldri har gjort før. I dag vant de 30-20 over Egypt og er så godt som sikret å gå videre til mellomspillet. Tidligere i gruppespillet har de vunnet hele 39-21 over Brasil, og vunnet 39-24 over Saudi Arabia. Det blir morro å følge Kjelling, Tvedten og resten av gutta videre! Det hadde vært utrolig morro med Norge i finalen hvor de slår uslåelige Danmark!

Spennende innblikk bak kamera

Kjendis.no viser en video med en kjendisfotograf i USA der vi får være med fotografen og se det harde arbeidet som ligger bak et godt bilde. For å gjenta det jeg alltid sier; vi er alle vakre, men ikke alle har like mange personer rundt seg som arbeider for at du skal se best mulig ut!

Paradise Hotell 2009 blir avlyst?

Jeg leser at Triana Iglesias, som er programleder for norske Paradise Hotell er bitt av en rokke i Mexico! Foten hennes har hovnet voldsomt opp og hun måtte på sykehus! Hvilket sko skal hun da bruke? Klovnesko? Håper ikke Paradise Hotell blir avlyst på grunn av dette!