Gratulerer med ny nettside VG - Dette liker jeg med nettsiden

Jeg ser på VG at de har fått nye nettsider. Og førsteinntrykket er veldig bra. VG har tydeligvis tatt innover seg at deres lesere stadig har bedre oppløsning på skjermene sine. Mens de fleste nettsider for noen år siden ble tilpasset for en minimumsoppløsning på skjermen på 800x600, er det svært få som har denne oppløsningen nå. Og når nettbrukerne stadig får bedre oppløsning, kan man utvide bredden på nettsiden slik at man kan vise mer i bredden.  Og det er det VG nå har gjort. Så nå vises innhold helt ut til siden for de som har en skjermoppløsning med 1200 pikslers bredde. Det samme gjorde Nettavisen for noen måneder siden.


For stadig flere har en skjermoppløsning med minimum 1200 pikslers bredde. I min statistikk for siste måned på denne bloggen har hele 85% en mimimum skjermoppløsning på 1200 piksler i bredden.


En annen stor endring på nettsidene er at de har flyttet menyen fra venstresiden til toppen av siden. Jeg er ikke helt om jeg liker den endringen. Det ser kulere ut, men om det er mer brukervennlig er jeg ikke overbevist om. Tidligere var alle menyvalgene synlige, nå er det opptil 3 nivåer i menyen før man finner det man leter etter. Men jeg ser grunnen til at VG ønsket å endre menyen; de ønsker langt flere menyvalg enn de hadde før uten at det skal ta masse plass slik det ville gjort med den gamle løsningen.


En annen endring jeg legger merke til er at det ser ut som det er mer annonser enn før. I tillegg til at det er flere annonser for eksterne parter, virker det som det også er mer annonsering for egne tjenester. Som egentlig er uinteressant for de fleste som bare ønsker å lese nettavisen.


Men alt i alt en god oppgradering VG.

Hva synes du?

Kommentarer

Unknown sa…
Takk for konstruktiv tilbakemelding!

Deter ikke mer reklame - men vi har ryddet opp slik at både reklame og redaksjonelt innhold skal bli ryddigere.

Vennlig hilsen
Espen Egil Hansen
Sjefredaktør
VG nett

Populære innlegg fra denne bloggen

Sangen til Widerøe-reklamen

Iskaffe oppskrift med få kalorier - Så sunn at du kan drikke store mengder av det (som meg)

Iskaffe oppskrift - Enkel og sunn