torsdag 5. november 2009

Frekk, frekkere, Firefox

Jeg leser på VG om nyhetene i versjon 3.7 av Firefox som kommer rundt mars 2010. Og nyhetene er mange, gode og sexy. Mye går ut på å fjerne unødvendige knapper, å slå sammen ting slik at for eksempel samme knapp kan gjøre forskjellige ting avhengig av hvilken tilstand nettleseren er i, og ikke minst gi den et mer moderne og sexy utseende. Et eksempel er stopp og refresh som i dag er to knapper som kan slåes sammen. Mozilla som står bak Firefox nettleseren, gjør på mange måter nettleseren bedre og mer avansert for avanserte brukere. Og det tror jeg er helt rett. For å ta hensyn til de som er helt fersk på interntt er unødvendig da de uansett bruker default nettleser som følger med operativsystemet sitt. Og at Mozilla har gjort mye rett med Firefox de siste årene er det ingen tvil om. For andelen som bruker Firefox som nettleser har økt og økt, og er nå godt over 20% i mange land. Blant mine lesere var andelen rundt 27% i min rapport fra i mars i år.


Bruker du ikke Firefox enda så sett i gang og last den ned på firefox.no
Ikke nøl, men gjør det nå. For snart kan du bli sengeliggende på grunn av svineinfluensa og da kommer du til å være så slapp at du verken orker å slå på pc´en eller surfe med din deilige nettleser.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er vel Chrome som har herma etter alle andre nettlesere..
Se Google Chrome reklame greiene på youtube, driver å skryter av funksjoner som har eksistert lenge hos alle de andre nettleserene.

Anonym sa...

Hva har denne blogposten med Frekk, frekkere, Firefox å gjøre?
Hva med å si litt om hva Firefox er så frekke med?
Firefox kopierte først tabbed browsing fra Opera og andre mindre nettlesere. Kopierer nå samlet stop/refresh knapp fra samme og fanene fra Chrome.
Greit at man kan implementere ting som virker, men de virker noe "bakpå" når alt de gjør er å kopiere.
Vil mene Opera går Firefox en høy gang når det gjelder brukeropplevelse og innebygde muligheter. Greit FF har kanskje flere "plugins" men Opera har mange av de funksjonene innebygget.

Brazir sa...

Hva er poenget med overskriften egentlig?

Skjønner den bare ikke.

r0x0r sa...

Eh. Sammenlign med Opera i steden for Chrome, så blir artikkelen mer troverdig.