lørdag 15. august 2009

Hotellbooking på nett - Min erfaring

I sommer var jeg på 3 ukers bilferie i Spania og Portugal. Og booket alle overnattinger bare en dag eller to i forkant.

Jeg prøvde ulike nettsider for booking av hotell, blant annet Hotels.com og booking.com. Og i tillegg leste jeg om folks erfaringer med hotellene på Tripadvisor.com

Generelt sett hadde jeg god erfaring med å booke på nett. Men av Hotels.com og booking.com foretrakk jeg Hotels.com fordi det virker som de har en mer profesjonell nettside. Blant annet husker jeg at Hotels.com trakk kredittkortet og tok seg av betaling, mens booking.com bare lagret kredittkortopplysningene og sendte dem til hotellet som skrev dem ut på papir. Av de to løsningene foretrekker jeg klart at kredittkortet blir trukket med en gang fremfor av sensitive opplysninger blir lagret og kan bli misbrukt i flere ledd.

Nå leser jeg på VG at 4 av 10 amerikanere gir opp hotellbooking på nett. Dette skyldes dårlige nettsider og problemer med nettsidene. Men dette gjaldt hotellets egne nettsider, og ikke nettsider som Hotels.com og booking.com der man kan booke all slags hotell overalt i verden.

Så anbefalingen må derfor være å velge store, profesjonelle nettsteder for booking av hotell, og ikke små, kanskje utdaterte nettsteder for et hotell som kanskje ikke fungerer.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg er ikke enig at det er bra at en mellomledd som hotels.com trekker beløpet ved bestilling. Da kan du være uten de pengene i mange måneder før du reiser. Jeg har best erfaring med å bestille direkte gjennom hotellkjedens sider. Da kan du kansellere bestilling innen kl 16 ankomstdagen. Beløpet blir ikke trukket før du sjekker ut.