onsdag 22. april 2009

Kjell Inge Røkke - Bra og ikke bra med dagens pressekonferanse

Kjell Inge Røkke har holdt pressekonferanse i Oslo om bråket i Aker den siste tiden.
Etter å ha fått med meg store deler av pressekonferansen er dette inntrykket jeg sitter igjen med:

Ikke bra:
  • Parodierte næringsminister Sylvia Brustad. (Greit nok at Brustad har gått hardt ut mot ham, men svarer man med like dårlig oppførsel er man ikke så mye bedre selv.)
  • Blande inn sin fremtidige stiftelse. Hva har det med saken å gjøre? (Han sa han opprinnelig ville opprette en stiftelse som forvaltet formuen hans og som skulle gi vekk 1 million hver dag fra han var 50 år. Og at staten
    skulle styre denne stiftelsen. Men nå var han ikke helt sikker på om han ville dette lenger.)
  • Virker bitter og sint (Hvorfor ikke bryte tausheten før, før man bygger opp raseriet til rekordhøyder?)

Bra
  • Fikk litt sympati for han
  • Virket ærlig

Jeg tror man må være bevisst på at det er Røkkes versjon av hva som har skjedd som har blitt fortalt i dag slik Øyvind Korsberg i Frp påpeker i en artikkel i VG. Om det er den absolutte sannhet, får vi forhåpentligvis vite senere.

Og hva Brustad kommer til å svare om kritikken fra Røkke blir spennende å se. Og kommer Stoltenberg til å forsvare Brustad slik en PR-rådgiver hevder han bør gjøre i en artikkel i Dagbladet? For hvis Brustad tar feil, og Stoltenberg forsvarer henne etter dagens Røkke-utspill så ligger Stoltenberg dårlig an. Og hvis han ikke forsvarer Brustad sier han på sett og vis at han ikke støtter henne.

En fyldig dekning av imitasjonen, stiftelsen og annet som ble snakket om på pressekonferansen kan man lese på VG.

Det blir spennende å følge dette videre.

Oppdatering:
Sylvia Brustad svarer på Røkkes kritikk mot henne med å rose ham for å være opptatt av å finne en løsning på striden ifølge en artikkel på VG. Og at hun vil holde en pressekonferanse kl 19.30. Så får vi se hva hun sier da.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Han paroderte IKKE. Je er möredialekt og ikke engerdöl. Herregud, det er bare oslofolk som ikke hörer forskjellen

Anonym sa...

Når ble "je" møredialekt??

Anonym sa...

Er direkte sitater håning?? herregud, se pressekonferansen, og ikke ta 2 minutt av 2 timer utav sammenhengen! Næringsministeren må da vel for f... klare å stå for hva hun sier, og det klarer hun ikke i denne sammenhengen heller....

Anonym sa...

Det var vel ikke Røkke som trakk inn denne fremtidige stiftelsen. Den kom frem i mediene tidligere på dagen i dag, og Røkke nevnte vel den fordi media også der hadde fylt opp med masse usaklig/feil informasjon.