tirsdag 7. april 2009

General Motors - Umoderne selskap på konkursens rand

Jeg leser på VG at Volkswagen spåes å gå forbi General Motors som verdens nest største bilprodusent i løpet av året. Og for bare ett år siden gikk Toyota fordi GM og ble verdens største bilprodusent.

GM går altså fra førsteplass til tredjeplass på bare ett år.For ting går i nedoverbakke for den amerikanske bilprodusenten.

For i en verden der fokus nå er lavt drifstofforbruk, miljøvennlige biler og hybridbiler så har GM ikke satset på dette i motsetning til Toyota og Volkswagen. Og dermed så går det som det går. Nå er de på konkursens rand, og er avhengig av statlige lån for å overleve.

Men president Barack Obama, som allerede har gitt GM 17 milliarder dollar i lån, er ikke fornøyd med GMs manglende evne og vilje til å omstrukturere seg og bli en mer moderne bilprodusent som produserer det kundene etterspør i dagens marked. GM har bedt om ytterliggere 21 milliarder dollar i statlig bistand.
Men om Obama gir GM dette kan de ikke fortsette slik de har gjort. For hvis ikke GM viser klart og tydelig hvordan de skal overleve i dagens marked vil GM høyst sannsynlig slåes konkurs i løpet av året.

Ingen kommentarer: