fredag 20. mars 2009

Anti-semittisme-begrepet misbrukt?

Jeg leser en veldig interessant artikkel på Dagbladet om en israelsk dokumentarfilmskaper som har laget en dokumentar, i Michael Moore stil, om Israel og anti-semittisme. Dokumentarfilmen vil bli vist på dokumentarfilm-festivalen Eurodok i Oslo i kveld.

Hans tese er at anti-semittisme er et begrep som i stor grad holdes i live og dyrkes av jødene selv, og som dessuten har skapt en stor industri, ifølge artikkelen.

Jeg husker under Gaza-konflikten når media intervjuet den israelske ambassadøren i Oslo, hva han brukte som argument hele tiden. Anti-semittisme. Han gjentok det hele tiden. Artikkelen på Dagbladet forklarer kanskje hvorfor.

3 kommentarer:

Jinge sa...

Det är precis samma sak i Sverige. Så fort någon kritiserar Israel så ropar man om antisemitism.

Skriver man om vad som hände i Gaza så skälls man för antisemitism, för det finns ingen vettig människa som kan försvara att över 400 barn dödades, av fosforgranater dessutom.

Lene sa...

Hva med å kritisere Hamas også? Det handler ikke om at de kritiserer Israel, det handler om den overhvelmende ENSIDIGE kritikken!

Anonym sa...

Meget interessant innslag. Jeg personlig alltid syntes at det var litt "snodig" og monotont av jødene/israelere hver gang de møter motstand av deres politikk mot palestinere. Ja, da blir det plutselig "anti-semttisk" i selvforsvar uten en pip om en real, saklig og nøktern argumenter. Så, ja, jeg mener at det jødene/israelene bruker dette begrepet "anti-semittisk" bevisst for å unngå konfrontasjoner med sin egen praksis mot palestinere. Godt at det er en jøde/israeler som er modig nok til å innrømme realitene om at begrepet "anti-semittisk" er misbrukt. Han har jo presentert i sin dokumentasjon om at "anti-semittisk" er big business som selger i pressen. Dette er hjernevasking i ytterste grad og de lever rett og slett opptil "anti-semittisk". Tragisk og trist spør du meg!