torsdag 12. februar 2009

Vil virkelig kvinner som bærer hijab bli politi

Knut Storberget ønsker å øke rekrutteringen til politiet og har derfor lurt på om det burde være tillatt å bruke hijab til politiuniformen. Først ønsket han dette, men så har han skiftet mening og ønsker en diskuisjon om dette. Og det har vært mange argumenter for og imot dette de siste dagene.

Men så leste jeg en veldig interessant artikkel på Dagbladet om en av de første kvinnene med pakistansk bakgrunn som ble politi i Norge. Hun stiller spørsmål ved om kvinner som velger å bruke hijab kan fungere i en jobb i politiet. For blant kvinner som bære hijab er det en utbredt praksis at man ikke kan være fysisk borti en mann. Og da kan man for eksempel ikke arrestere en mann, eller håndhilse på en mann. Så hva skal man da gjøre? Be en kollega om å gjøre jobben mens man selv bare står der?

Det at det er utbredt at man ikke kan være borti en mann, og derfor for eksempel ikke vil håndhilse på en mann, hvis man bærer hijab fant jeg igjen i en artikkel i Nettavisen. Og her kan man lese en artikkel om tre muslimske programledere i et svensk TV-program som ikke ville håndhilse på en gjest på grunn av deres religion.


Det virker som det er mer enn hijab som skal til for at mange muslimske kvinner kan bli politi. Så da kan kanskje diskusjonen om hijab til politiuniformen avblåses og Knut Storberget få seg en pause?

1 kommentar:

Edmund sa...

"For blant kvinner som bære hijab er det en utbredt praksis at man ikke kan være fysisk borti en mann."

Da er det vel det siste som er problemet og ikke det første? Hvordan i all verden kan en kvinne som ikke er villig til å være fysisk borti en mann i det hele tatt komme seg gjennom politihøyskolen?