tirsdag 27. januar 2009

Israel bør betale eller forvente verdensboikott

Israel har flatbombet Gaza. Og de har ikke skilt mellom militære mål, barneskoler, fiskebåter, drivhus og moskeer ifølge Norsk Folkehjelps sjef Petter Eide som i disse dager inspiserer de enorme ødeleggelsene.

Så nå som krigen er over starter gjennombyggingen av Gaza. Og det blir dyrt. Meget dyrt. Siden Israel har bevisst bombet alt de har kommet over synes jeg den vestlige verden som skal hjelpe å bygge opp samfunnet igjen bør sende regningen i Israel.
Og hvis de ikke betaler? Ja, da bør vi boikotte dem. For det er ikke Israel som bestemmer i verden. Det er FN. Og det bør FN gjøre klart. Punktum finale.

2 kommentarer:

Andrew Holden sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Andrew Holden sa...

For det første er Eide slettes ikke nøytral, og ikke vet han hva motivasjonen til Israel var for å bombe moskeer.

Det har seg faktisk slik at Hamas bruker skoler og moskeer som baser og våpenlagre. Da er de legitime mål i en krig!

Selv om de er religiøse bygg betyr ikke det at de er vernet hvis de tillater oppbevaring av våpen der.

Det er ikke klart ut i fra Folkeretten at Israel faktisk har begått krigsforbrytelser i følge ledende jurister på internasjonal rett.

FN har absolutt ingenting å si her, det er *ikke* FN som bestemmer. Beklager, men vi har ikke en verdensregjering (ennå). FN er et forum for prat, du har vel ikke glemt alle vedtakene mot Israel? Israel blåser en lang vei i de! Og tror du nye vil ha noe å si?

For øvrig er det araberlandene som gir mest til gjenoppbyggingen, og særlig Saudi Arabia. Så det punktummet ditt må du bare trekke tilbake, for det blir ingen finale.

Hilsen
Andrew (30)