mandag 5. januar 2009

Dette gjør Microsoft feil

Jeg leser på Dagbladet at kanskje så mye som 17% av de ansatte kan få sparken fra Microsoft, fordi Microsoft går dårlig. Det skrives at forbrukerne kjøper mindre forbrukerartikler, og at det er mye vi grunnen.

Men jeg tror dette sitter dypere enn en pågående finanskrise og nedgang i omsetning av forbruksartikler. Jeg tror problemene begynte for Microsoft for mange år siden.

For Microsoft ønsker å være størst og best på alt. For det betyr mye penger inn i kassen.De har lenge vært størst på mange områder. De ville bli størst på nye områder også. Best og størst på "alt" Jada, klart dere klarer det Microsoft. Sett dere høye mål, for dere er jo så flinke så uansett hvor høye mål dere setter dere så når dere dem.

På internettsøk skulle de slå Google med Live-tjenesten. Kjempebra Microsoft! Dere klarte det. Live er jo kjempebra!

Så ville de lage et nytt operativsystem, Vista, som skulle være så mye bedre enn XP. Jada, alle synes det er så mye bedre enn XP. Faktisk så mye at alle vil oppgradere fra XP til Vista. Og så bra at alle vil ha Vista på nye PC´er og ikke gamle XP. Sånn at Microsoft kan tjene masse mer penger. Bra!

Og så ville Microsoft være best på mp3-spillere også. Ja, for de skulle lage noe som var mye bedre en IPod. Og resultatet ble braksuksessen Zune som alle har hørt om. Kjempejobb!

Tror nok dessvere flere enn 17% av de ansatte kommer til å miste jobben der i den kommende tiden. Hvis de følger kursen de har hatt de siste årene. Lykke til Balmer!

Ingen kommentarer: